Vest: 33. Međunarodni festival humora za decu

33. Međunarodni festival humora za decu

33. Međunarodni festival humora za decu

Lazarevačka Biblioteka „Dimitrije Tucović“ organizuje 33. Međunarodni festivala humora za decu koji će trajati od 13. do 16. septembra pod sloganom „Smeh je uvek zdrav i važan za dete!“.

Festival će i ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, biti održan bez vesele Gašine povorke. Ipak, roditelji će moći individualno da dovedu svoju decu koja žele da učestvuju na maskenbalu na plato ispred biblioteke, kada će biti prikazane i fotografije najboljih kostima pristiglih na onlajn konkurs. Sa decom će se kroz više radionica, na platou i u prostorijama biblioteke, družiti brojni pisci - Tode Nikoletić, Jovo Čulić, Slobodan Stanišić, Vlasta Cenić, Violeta Jović, Miladin Berić i drugi.

Festival je organizovan uz pomoć kulturnih ustanova lazarevačke opštine, GO Lazarevac, Sekretarijata za kulturu grada Beograda i brojnih donatora, istakla je direktorka biblioteke Jasmina Ivanković na otvaranju ove manifestacije. Na likovni i literarni konkurs pristigao je veliki broj radova, među kojima, po prvi put i radovi učenika iz Italije, rekla je Radmila Bulatović, osnivač festivala. Prvo prigradsko pozorište „Puls teatar“ godinama unazad poklanja predstave za prvake, ali ove godine neće biti održana revija dečijih dramskih grupa.

Detaljan program festivala pogledajte u nastavku.


33. Međunarodni festival humora za decu-0 

(pravenovine.rs)





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar