Vest: Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere

Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere

Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere

Biser Mionice Banja Vrujci jedan je od najtraženijih turističkih atrakcija pokazuje zainteresovanost građana za  vaučere za odmor u Srbiji.

Vlada je rebalansom budžeta opredelila još  100 miliona dinara za podršku domaćem turizmu, odnosno 20 000 vaučera za odmor u Srbiji. 

Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere-0mionica.rs

Prijave su počele 10. maja i trajaće do 15. oktobra. Vaučeri će smanjiti troškove smeštaja građana, za maksimalno 5.000 dinara kada odmor provode u jednom od prijavljenih turističkih objekata.

-Očekujemo veliko interesovanje turista i ove godine za Banju Vrujci, imajući u vidu da je upravo ova destinacija već godinama među najtraženijima za vaučere. Kod nas su pripreme za novu turističku sezonu uveliko u toku i naše goste očekuju brojne novine -rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere-1mionica.rs

U februaru ove godine potrošeno je već 100.000 vaučera. Zbog velikog interesovanja Vlada i resorno ministarstvo odobrili su dodatnih 20 000 vaučera.

Građani se mogu prijaviti u JP „Pošta Srbije“ širom naše zemlje, a vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra ove godine. 

Janković je naglasio značaj vaučera jer će u mnogome pomoći svim ugostiteljima koji rade sa manjim kapacitetima tokom pandemije.

Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere-2mionica.rs

-Mere koje je donela Vlada i Ministarstvo turizma za podršku domaćem turizmu su od višestrukog značaja. Naši građani će letovati u Srbiji, a naši ugostitelji uspešno poslovati tokom sezone. Verujem da će stanovnici iz svih delova Srbije posetiti našu Mionicu i uživati u bogatoj turističkoj ponudi-kazao je Janković.

Turistički objekti u opštini Mionica raspolažu sa 1158 ležajeva, a registrovano je 92 kategorisana objekata za smeštaj. Prema statističkim podacima iz 2020. godine opštinu Mionicu je posetilo 8 388 turista.

(Izvor: Opština Mionica)





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar