Vest: Besplatni udžbenici za sve đake prvake

Besplatni udžbenici za sve đake prvake

Besplatni udžbenici za sve đake prvake

Svim mioničkim prvacima, po peti put zaredom, opština Mionica obezbedila je besplatne udžbenike. Upisano je 98 prvaka, a za ovaj program budžetom je opredeljeno 980 hiljada dinara.

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, podela besplatnih udžbenika započeta je 2017. godine. 

-Pre pet godina započeli smo ovu akciju. Cilj nam je bio da olakšamo roditeljima, a da našim prvacima na najbolji mogući način čestitamo polazak u školu. 

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, u Mionici su u velikoj meri poboljšani uslovi i kvalitet obrazovanja. Uloženo je preko 360 miliona dinara u obnovu školskih ustanova. Nastavićemo i dalje da investiramo u obrazovanje naše dece-rekao je Janković

Mionički prvaci će ove godine napisati svoja prva slova u rekonstruisanim i moderno opremljenim školama. U Mionici su kompletno renovirane osnovna i srednja škola, u čiju rekonstrukciju je uloženo 338 miliona dinara. Za obnovu škole u Rajkoviću izdvojeno je 26 miliona dinara, 1,2 miliona za renoviranje četvororazredne škole u Bukovcu,  dok je za osnovnu školu u Dučiću  izdvojeno 4,4 miliona dinara.

Mionički učenici su ovog leta imali priliku da besplatno borave na bazenima Sportskog centra „Mionica“, a mogli su i besplatno da pohađaju školu plivanja. U opštinskom Centru za razvoj i obrazovanje dostupni su mnogi sadržaji. Časovi glume, plesa, jezika, programiranja i dr. Sve to  besplatno mogu pohađati mionički đaci.

Za kraj školske 2020/2021. godine, najboljim mioničkim đacima predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je laptopove kao nagradu za postignut trud i uspeh.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



(Opština Mionica)





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar