Vest: Bezbedno u saobraćaju uz „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ sa predškolcima i prvacima u Peckoj

Bezbedno u saobraćaju uz „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ sa predškolcima i prvacima u Peckoj

Bezbedno u saobraćaju uz „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ sa predškolcima i prvacima u Peckoj

Predstavnici lokalne samouprave zamenica predsednika  Biljana Mićić, pomoćnica predsednika Zorica Pavlović i Veličko Marković, koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, predškolcima i prvacima u OŠ „Vojvoda Mišić“ uručili su publikaciju  i bojanku „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. 

Bezbedno u saobraćaju uz „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ sa predškolcimai prvacima u Peckoj-0

Po rečima Zorice Pavlović, kroz zanimljive interaktivne priče deca su otkrivala nastanak i simbol zebre, pešačkog prelaza, pojavu prvog semafora i druge saobraćajne signalizacije. Predstavljene su situacije u kojima se deca, prvaci, svakodnevno nalaze.

„Saobraćaj je najsloženiji deo okoline. Polaskom u školu deca su izložena samostalnom učešću u saobraćaju i donošenju odluka koje su povezane sa fizičkom sredinom. Odluke deteta i odraslih u saobraćaju su ravnopravne. 

Bezbedno u saobraćaju uz „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ sa predškolcimai prvacima u Peckoj-1

Sve saobraćajne situacije zahtevaju proces mišljenja i odlučivanja. 

Uloga deteta u saobraćaju je veoma složena i zahteva pripremu od strane porodice, škole i lokalne zajednice“, naglasila je Zorica Pavlović,  pomoćnica predsednika za društvene delatnosti. 

Biljana Mićić, zamenica predsednika opštine, naglasila je značaj pripreme dece od najranijeg uzrasta za snalaženje i samostalno učestvovanje u saobraćaju.

Bezbedno u saobraćaju uz „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ sa predškolcimai prvacima u Peckoj-2

Koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja, Veličko Marković, zahvalio se Agenciji za bezbednost saobraćaja i najavio da će u narednom periodu predstavnici saobraćajne policije održati radionice na temu saobraćaja u svim odeljenjima prvog razreda.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar