Vest: Bosis dobitnik nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert" 2020.

Bosis dobitnik nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert" 2020.

Bosis dobitnik nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje

Porodična kompanija Bosis iz Valjeva, lider na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu, po drugi put je dobitnik nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje  “Đorđe Vajfert ” u kategoriji srednjih preduzeća.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ Privredna komora Srbije dodeljuje još od 2007. godine. Ovu nagradu od ostalih u ovoj oblasti izdvaja njena jedinstvena metodologija i celovit pristup, čime se na ravnomeran način tretiraju najznačajniji aspekti održivog poslovanja.


Nagrada je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

Osmi konkurs je bio otvoren za prijavu organizacijama svih veličina od 9. novembra do 25. decembra 2020. godine. Na konkurs je stigla 31 prijava privrednih društava u tri kategorije. Članovi Tima Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje su ocenili prijave i dostavili materijal žiriju.

Članovi stručnog žirija su održali prvi sastanak 29. januara tekuće godine i doneli odluku o minimalnom broju poena za prolazak u drugi krug takmičenja. Svoje odluke su bazirali na evaluacijama prijavljenih predmeta, kao i na osnovu sopstvene procene projekata i utiska o kandidatima. Ukupno 24 kompanije u tri kategorije bile su predmet posete članova verifikacionog Tima PKS u toku februara.


U kategoriji u kojoj je Bosis nosilac nagrade, finalisti su: eFront doo Beograd, FPM Agromehanika doo Boljevac, ManPower group Beograd i Sani optic doo Beograd, a u kategoriji velikih preduzeća: Delta Holding, DM drogerie markt doo, HenkelSrbijadoo, Nestle Srbijadooi Trayal korporacijaadKruševac.

Bosis je koncept društvene odgovornosti prepoznao još pre 30 godina i svestan njegove važnosti i značaja, uvrstio ga je u svoju organizacionu kulturu.Bosis je Nacionalnu nagradu „Đorđe Vajfert“dobio i 2019 godine.

Pored toga Bosis je i nosilac nagrade grada Valjeva za 2019. godinu, Nacionalne nagrade za volontiranje, Virtus nagrade za filantropiju i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje.


Ispred kompanije Bosis, nagradu je primila direktorka održivosti Marija Pantelić i izjavila:
„Biti odgovoran i održiv, samo po sebi je veliki izazov, a pogotovu u ovim neizvesnim vremenima. Mi, mala i srednja preduzeća, od početka smo na velikom zadatku, da u pandemiji korona virusa održimo atmosferu u kojoj ne pada ni motivacija ni angažovanost naših zaposlenih, kao i da održimo lanac snabdevanja jer život na koji smo navikli ne sme da stane.




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar