Vest: Grad Beograd raspisao javne pozive za podršku poljoprivrednicima

Grad Beograd raspisao javne pozive za podršku poljoprivrednicima

Grad Beograd raspisao javne pozive za podršku poljoprivrednicima

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je Javne pozive za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti  poljoprivrede. Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opredeljena su sredstva za oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva i javni poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije. Ove godine za pčelarstvo, košnice i opremu za pčelare obezbeđeno je 30 miliona dinara subvencija, za stočarstvo 10 miliona dinara, za voćarstvo i povrtarstvo 40 miliona dinara, dok je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina obezbeđeno 100 miliona dinara subvencija.

U  ime Saveta za poljoprivredu  i rukovodstva GO Lazarevac poziv poljoprivrednicima da apliciraju na raspisane javne pozive uputio je član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.  Bačanac je ovom prilikom istakao da poljoprivrednici sa teritorije GO Lazarevac sve neophodne informacije i podršku prilikom konkurisanja na ove Javne pozive Sekretarijata za privredu mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu GO Lazarevac.

U okviru javnog poziva za dodelu sredstava iz oblasti voćarstva i povrtarstva i ove godine  poljoprivrednici mogu aplicirati za plastenike, sisteme za navodnjavanje, grejanje plastenika i  protivgradne mreže. Za ovu namenu Grad Beograd je izdvojio  40 miliona dinara. Svaki poljoprivrednik može dobiti subvenciju od 80 odsto vrednosti nabavke.

Nenad Bačanac je napomenuo da je posebna pažnja ove godine posvećena stočarima, koji su posebno pogođeni krizom prouzrokovanom pandemijom. Grad Beograd je za ovu oblast izdvojio  10 miliona dinara. Uz podršku grada Beograda  poljoprivrednici mogu uzeti čitavo stado, 30 grla ovaca uz učešće od 20 odsto. Takođe javnim pozivom je predviđena i kupovina mešaona za stočnu hranu i prikolica za tu namenu.

I ove godine očekuje se veliko interesovanje za podsticaje u oblasti pčelarstva. Opredeljeno je 30 miliona dinara. Maksimalan iznos po poljoprivrednom gazdinstvu je 200 hiljada dinara.

Čak 100 miliona dinara Grad Beograd je opredelio za subvencionisanje nabavki  traktora i poljoprivrednih priključnih mašina. Nenad Bačanac je istakao da će za ovaj poziv biti puno zainteresovanih. Učešće Grada Beograda za kupovinu traktora je 60 odsto, a za priključne mašine je 80  odsto. 

Rok za dostavljanje prijava po javnom pozivu je 2. april do 15 časova. Sve neophodne informacije i pomoć prilikom apliciranja poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu GO Lazarevac. Kontakt telefon je 011- 8126-991. Nenad Bačanac je upozorio sve zainteresovane da je prilikom dolaska u kancelariju neophodno da poštuju sve epidemiološke mere, kao i da su maske obavezne a broj ljudi ograničen.


Izvor: Opština Lazarevac



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar