Vest: Igralište za najmlađe u Osečini

Igralište za najmlađe u Osečini

Igralište za najmlađe u Osečini

Opština Osečina je učestvovala na Javnom pozivu koje je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa.
Vrednost odobrenih sredstava je 3.614.280,00 dinara, iz budžeta opštine Osečina opredeljeno je 903.570,00 dinara, tako da ukupna vrednost projekta iznosi 4.517.850,00 dinara i obuhvata sanaciju i rekultivaciju degradiranog zemljišta uređenjem i izgradnjom igrališta za decu.

“Opština Osečina ima dosta prirodnih resursa koje treba zaštititi i očuvati, i tako obezbediti opstanak i razvoj turizma, privrede i poljoprivrede. Deca su naš najvredniji resurs, naše bogatstvo. Na odraslima je da obezbede kvalitetne uslove za rast i razvoj dece. Izgradnjom igrališta stvorićemo bezbednu i organizovanu sredinu za najmlađe. Uređenjem zemljišta i postavljanje mobilijara, uređujemo sredinu za decu i roditelje. Ovim Javnim pozivom mogla su da se saniraju i rekultivišu samo zemljišta koja su u javnoj svojini opštine, tako da je lokacija na kojoj će se graditi igralište za decu na kat.parceli 2302/3 KO Osečina, a koja se nalazi između pijace i stambenih objekata u Ul. cara Lazara. Namenjeni prostor trenutno je zapušten sa par oronulih šupa. U dogovoru sa vlasnicima stambenih objekata uradiće se montažnih tipski objekti za držanje ogreva, obzirom da nisu priključeni na centralno grejanje.
I ovog puta ističem, da kao jedinica lokalne samouprave, nemamo sektor koji se bavi pripremom projektne dokumentacije, ali imamo zaposlene koji su profesionalno osposobljeni i zainteresovani da isprate svaki poziv i konkurs i time omoguće dobre uslove za kvalitetan život svojih sugrađana. Životna sredina je uvek bila prioritet, a danas naročito.
Udruženim snagama do zajedničkog cilja “, naglasio je predsednik Opštine Nikola Tomić.


(Izvor: podgorac.info)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar