Vest: Maturant srednje škole u Koceljevi najbolji računovođa među vršnjacima

Maturant srednje škole u Koceljevi najbolji računovođa među vršnjacima

Maturant srednje škole u Koceljevi najbolji računovođa među vršnjacima

Nakon osvajanja drugog mesta na republičkom takmičenju iz statistike maturant Srednje škole Andrija Pantelić postao je državni prvak iz računovodstva i osvajanjem prvog mesta obezbedio svojoj školi ulogu domaćina najvišeg ranga takmičenja naredne godine.                                                                                                                                                                                                       

U konkurenciji 11 srednjih ekonomskih škola iz Srbije, znatno većih od koceljevačke koja ima samo jedno odeljenje ekonomskih tehničara u generaciji, Andrija je uz lično zalaganje i besprekornu podršku svoje mentorke i  razredne profesorke Marijane Bajić pokazao najviše znanja i umeća, a 81 bod bio je dovoljan za osvajanje prvog mesta i titulu državnog prvaka.                                                                                                                                                               

-Od maksimalnih sto bodova Andrija je imao 81 i onda se da zaključiti kakva je težina zadataka bila. Deset bodova manje od njega imao je drugoplasirani a 14 trećeplasirani takmičar. Razlika od deset bodova za nivo republičkog takmičenja je kao Ajfelova kula velika ako se ima u vidu da se uglavnom na njima o konačnom plasmanu odlučuje u pola ili četvrtinu poena- napominje profesorka Bajić koja ne krije zadovoljstvo i ponos zbog činjenice da je ovo najbolji rezultat za dve decenije koliko postoji obrazovni profil ekonomski tehničar i područje rada ekonomija, pravo i administracija u koceljevačkoj srednjoj školi.                                                                                                                                                                   

Govoreći o utiscima maturant smera ekonomski tehničar ističe da je prezadovoljan samim takmičenjem, prijemom u Kikindi koja je bila domaćin i ostvarenim rezultatom.                               

- Sve je bilo sjajno, savršeno u svakom pogledu. Računovodstvo je bilo moj prvi izbor za takmičenje od početka četvrte godine u srednjoj školi. Dosta sam se spremao i mogu reći da sam očekivao velike rezultate. Imao sam samopouzdanje. I ostali takmičari su bili izuzetno pripremljeni. Ipak, nakon završetka izrade zadataka u razgovoru sa ostalima imao sam osećaj da sam možda najbolje uradio test, pre nego što smo dobili zvanične rezultate. Kasnije je to i potvrđeno. Osvojio sam prvo mesto i to je neopisiva sreća, zadovoljstvo, satisfakcija za uloženi trud, rad, vreme- priča budući brucoš Ekonomskog fakulteta.                                                                          

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar