Vest: Odbojkaški vikend: Poraz od Zvezde i pobeda protiv Smeča

Odbojkaški vikend: Poraz od Zvezde i pobeda protiv Smeča

Odbojkaški vikend: Poraz od Zvezde i pobeda protiv Smeča

Crvena zvezda je zasijala punim sjajem u Ljigu i potvrdila ulogu velikog favorita u meču 2. kola muške Superlige. Ubitačnim servisom Beograđani su ostvarili prevagu pomerivši prijem Spartaka, pa je sve ostalo za gostujući tim bilo mnogo lakše. Konačnih 1:3 (12:25; 25:22; 15:25 i 14:25) daje realnu sliku odnosa snaga i onoga što je oko 400 gledalaca videlo na terenu sale ljiške Osnovne škole.

Početak je nagoveštavao ravnopravniju borbu, bar u prvom periodu igre. Posle vođstva Spartaka od 7:5 gosti prave seriju od čak devet vezanih poena i praktično određuju sudbinu prvog seta.

Podigao se tim iz Ljiga u drugom periodu igre, proradio je servis, konsolidovan prijem, vratilo se samopouzdanje Kepinim izabranicima, pa je na kraju seta na semaforu stajalo 1:1.

Ipak, nastavak meča pokazao je da neće biti ništa od iznenađenja. Zvezda je preostali deo utakmice odigrala odlično, imala potpunu kontrolu igre i rezultata i sigurno privela meč kraju.

Trener crveno-belih Igor Žakić bio je zadovoljan izdanjem svog tima;„Uspeli smo da ekipu Spartka u većem delu utakmice servisom odvojimo od mreže, onemogućimo im takozvane „znak napade“, ali i dobrim blokom i odbranom olakšamo sebi posao, najviše u prvom, ali i u trećem i četvrtom setu. Spartak je mnogo bolje ušao u drugi set, bolje servirao i nalazio dobra rešenja, dok mi u tim trenucima nismo uspevali da se snađemo. Još jednom smo se uverili u karakter Spartaka i mog kolege Kovačevića koji se nikada ne predaju.“

Na pitanje kako procenjuje šanse Ljižana za ostvarenje primarnog cilja, a to je opstanak u ligi, Zvezdin trener je rekao:

„Spartakovu šansu vidim pre svega u mečevima sa novajlijama, ali ubeđen sam da, kako sezona bude odmicala i kako se ekipa bude uigravala, teren u Ljigu neće ni za koga biti lak zalogaj. Lično, nemam dilemu da će Spartak ostati u ligi i ja im to iskreno želim.

“Dan posle utakmice muške ekipe sa Crvenom zvezdom, ženski seniorski tim Spartaka je u okviru 2. kola Druge republičke lige dočekao kragujevački Smeč 5. Maksimalna pobeda protiv Sterije u Beogradu u 1. kolu dobila je na značaju trijumfom protiv Kragujevčanki od 3:1 (20:25; 27:25; 25:21 i 25:14).

Gošće su rešile prvi set u svoju korist posle velikog preokreta koji su napravile, pre svega odličnim servisima. Drugi period igre doneo je i najviše uzbuđenja. Posle ravnopravne borbe i rezultatskog egala završnica je rešena na razliku, a više sreće i nerava imale su domaće odbojkašice.

Pokušavale su gošće u trećem setu da vrate prednost, ali se videlo da sve teže prate ritam iz prva dva perioda igre, što je Ljižankama omogućilo da povedu sa 2:1. U četvrtom setu postojao je samo jedan tim, raspala se igra kragujevačkog drugoligaša, što je odbojkašicama Spartaka znatno olakšalo da dođu do maksimalnog bodovnog učinka posle dva odigrana kola.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar