Vest: Opština Ljig na Međunarodnom sajmu turizma

Opština Ljig na Međunarodnom sajmu turizma

Opština Ljig na Međunarodnom sajmu turizma

 

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško!" od 23. do 26. februara 2023. godine, trenutno se održava najveći turistički događaj na Balkanu - Međunarodni sajam turizma u Beogradu sa oko 350 izlagača iz 30 zemalja.

Na moje veliko zadovoljstvo, danas smo  imali priliku da posetimo ovaj događaj i uživamo u celokupnoj turističkoj ponudi Srbije. Turistička organizacija opštine Ljig, u  hali br. 4, prezentovala  je turističku ponudu opštine Ljig  sa svim svojim  raspoloživim potencijalima, atrakcijama, manifestacijama, kao i smeštajnim i ugostiteljskim kapacitetima. Iz mnogobrojnih ponuda, izdvaja se  najpoznatija i najposećenija  manifestacija "Kosidba na Rajcu", jedna od retkih i najstarijih u Srbiji, koja ima tradiciju dugu preko 50 godina održavanja. Takođe, jedan od prepoznatljivih znakova kada je Ljig u pitanju jeste  udruženje "Zlatne ruke" iz Ljiga, koje se bavi očuvanjem kulturnog i etničkog nasleđa i domaće radinosti opštine Ljig, koje je danas izložilo i predstavilo svoje domaće proizvode i  specijalitete  koji su  upotpunili celokupan  doživljaj i lepotu kako našeg štanda, tako i promociju  opštine Ljig.-rekao je Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig.

Opština Ljig na Međunarodnom sajmu turizma-0

Od Krčkanja do Kosidbe na Rajcu, seoska turistička domaćinstva opštine Ljig, hramovi i istorijski lokaliteti, restoranska i ponuda smeštaja i najzlatnije ruke osnova su prezentacije opštine Ljig na Međunarodnom sajmu turizma.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar