Vest: Poljoprivredna gazdinstva ili individualni proizvođači, ne moraju da imaju fiskalnu kasu

Poljoprivredna gazdinstva ili individualni proizvođači, ne moraju da imaju fiskalnu kasu

Poljoprivredna gazdinstva ili individualni proizvođači, ne moraju da imaju fiskalnu kasu

"Svi oni koji prodaju svoje proizvode na pijacama, bilo da su poljoprivredna gazdinstva ili individualni proizvođači, ne moraju da imaju fiskalnu kasu."

"Oni koji prodaju svoje proizvode na pijacama, bilo da su poljoprivredna gazdinstva ili individualni proizvođači, ne moraju da imaju fiskalnu kasu. Ali, ako nabavljaju i preprodaju robu, onda su po Zakonu o fiskalizaciji dužni da nabave fiskalne uređaje. Dakle, svi oni koji prodaju robu ili usluge i za to primaju novac od fizičkih lica u Srbiji, dužni da imaju fiskalne uređaje, ali da se to ne odnosi na one koji proizvode ono što prodaju na pijacama", objasnio je pomoćnik direktora Poreske uprave Saša Dulić.

Dulić je napomenuo da rok za početak obavezne primene novog fiskalnog sistema nije moguće promeniti, pošto je definisan Zakonom o fiskalizaciji, ali da je država dala novi termin za prijavu za subvencije za nabavku novih kasa.

"Svi koji su propustili rok koji je bio od 15. oktobra do 31. januara, sada imaju mogućnost da se prijave za nabavku fiskalnog uređaja od 15. marta do 5. aprila. Kao i do sada mogu se prijaviti preko portala ePorezi. Po podnošenju zahteva za subvenciju, novac će veoma brzo biti isplaćen. Dakle, novi rok za prijavu je do 5. aprila", zaključio je on.

Izvor: B92



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar