Vest: Pripreme za obeležavanje velikih jubileja posvećenih Svetom Vladici Nikolaju

Pripreme za obeležavanje velikih jubileja posvećenih Svetom Vladici Nikolaju

Pripreme za obeležavanje velikih jubileja posvećenih Svetom Vladici Nikolaju

U toku ove sedmice održani su sastanci sa sveštenstvom Arhijerejskog namesništva Podgorskog i direktorima Eparhijskog radija Istočnik i Kancelarije za versku nastavu Eparhije Valjevske.

Pripreme za obeležavanje velikih jubileja posvećenih Svetom Vladici Nikolaju-0

Domaćin skupa bio je predsednik SO Osečina Svetozar Gačić, koji je u obraćanju sveštenstvu naglasio značaj obeležavanja ovog velikog trostrukog jubileja, godišnjica rođenja, preseljenje u carstvo nebesko i prenosa svetih moštiju iz inostranstva u Srbiju.

„ Sveti Vladika Nikolaj je uvek isticao pobožnost stanovnika Podgorine što najbolje oslikava njegova izreka „ Osečina od zla odsečena“. Mi kao potomci moramo da se trudimo da tu prelepu izreku svojim delovanjem opravdamo i uvek radimo u službi Boga i za dobro naroda.

U 2021. godini  opština Osečina koja Svetog Vladiku Nikolaja proslavlja kao svoju opštinsku slavu u saradnji sa Arhijerejskim namesništvom Podgorskim i Eparhijom Valjevskom, u toku cele godine na dostojan način će obeležiti ove velike jubileje“, izjavio je predsednik SO Osečina Svetozar Gačić.

Iz ovog razloga su i organizovani ovi sastanci koji će se intenzivirati u narednom periodu. Želja predsednika SO je bila da se pre zvaničnog plana obeležavanja ovih velikih jubileja konsultuje sa sveštenstvom i da zajedničkim radom Crkve i Opštine, odužimo na neki način našem zaštitniku Vladici Nikolaju i da mlađim generacijama usadimo ponašanje koje su imali naši preci, a to je ljubav prema našoj svetoj veri Pravoslavnoj i otadžbini Srbiji.



(Izvor: Opština Osečina)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar