Vest: Sednica Štaba za vanredne situacije opštine Ljig.

Sednica Štaba za vanredne situacije opštine Ljig.

Sednica Štaba za vanredne situacije opštine Ljig.

Štab za vanredne situacije opštine Ljig obaveštava građane da je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije uspostavila uslugu građanima Srbije da mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv COVID-19 popunjavanjem jednostavnog upitnika na portalu eUprava (www.euprava.gov.rs).

To je prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović“ Batut.

Prijavljivanje je veoma jednostavno i postoji jednostavan elektronski upitnik, a da građani ne moraju da budu registrovani na pomenutom portalu.

Za starije građane prijavljivanje mogu da obave i njihovi mlađi ukućani.

U prijavu se unose jedinstveni matični broj, ime i prezime, adresa elektronske pošte, mobilni i fiksni telefon i opština na kojoj žele da se vakcinišu.

Osim toga, građani treba još da obeleže da li imaju neke specifične bolesti, a nakon prijavljivanja dobijaju SMS ili imejl potvrdu da su izrazili interesovanje.

Poželjno je da građani koriste portal eUprave za prijavljivanje jer je to brži i lakši način da se izrazi želja za vakcinisanjem protiv koronavirusa.

Uz podršku „Telekoma Srbija“, radi i kol-centar za prijavljivanje telefonom na broju 0800 222-334 za one građane koji ne mogu to da obave elektronski.

Postupak je sličan, s tim da će sve neophodne podatke u prijavi unositi operateri, a usmeno saopštavanje potrebnih podataka, provera da li su ispravni i razgovor sa operaterom može da potraje i čini da ovaj način prijavljivanja bude sporiji.

Telefon kol-centra dostupan do 8 do 20 časova svakog dana, a prijavljivanje preko portala je moguće 24 sata.

Bitno je da se građani izjasne koju vakcinu, koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, žele, i mi preporučujemo da se opredele za tu opciju, objasnivši da će u logističkom smislu biti znatno lakše da se organizuje masovna vakcinacija građana na taj način.

Skoro 50.000 prijavljenih građana izabralo je opciju bilo koja vakcina, ako neko ima želju da se vakciniše nekom posebnom vakcinom, može i tu opciju da odabere.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar