Vest: Usvojen rebalans budžeta na petoj sednici koceljevačkog parlamenta

Usvojen rebalans budžeta na petoj sednici koceljevačkog parlamenta

Usvojen rebalans budžeta na petoj sednici koceljevačkog parlamenta

Među najvažnijim pitanjima ovonedeljne, pete sednice koceljevačkog parlamenta bio je rebalans budžeta za tekuću godinu, a na izmene i dopune uticale su promene u prilivu i odlivu sredstava iz kase.                                                                                                                                                       

Naime, ukupni prihodi i primanja povećani su za 5,3 miliona dinara dok su, sa druge strane rashodi i izdaci veći za preko 305 miliona od čega je gotovo 300 miliona dinara iznos koji se odnosi na namenski kapitalni transfer  iz prethodne godine za rekonstrukciju i dogradnju zgrade PU “Poletarac” u Koceljevi.                                                                                                                                               

Prema rečima šefa odseka za finansije Milete Kovačevića osnovni razloga za donošenje izmena i dopuna odluke o budžetu jesu nove okolnosti koje su u trenutku izrade plana budžeta bile nepoznanica a u međuvremenu su se desile.                                                                                 

Prva i osnovna stvar je što je 25.decembra na poseban račun budžeta opštine Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima uplatila 299.690.000 za izgradnju vrtića koja je već krenula. U trenutku donošenja prvobitne odluke nije nam bilo poznato da će nam biti prihod. Na izmenu je uticala i situacija da osnovna škola nije bila u mogućnosti da izmiri obaveze u prethodnoj godini za izgradnju sportske sale u Donjem Crniljevu i izgradnju školskog igrališta u Svileuvi, iako smo računali da će one biti izmirene do 31.decembra, tako da je deo od skoro 2.950.000 dinara plaćen u tekućoj godini. U trenutku planiranja budžeta za 2021.godinu nisu bile planirane ni jubilarne nagrade na koje u ovoj godini stiče pravo pet radnika opštinske uprave i reč je o iznosu od nekih 700 hiljada dinara- izjavio je Kovačević.                                                                                                         

On je dodao da su istovremeno prva dva meseca pokazala da su određeni prihodi nešto veći od planiranih, pa je tako povećan priliv prevashodno na osnovu poreza na zarade, odnosno na dohodak građana.                                                                                                                                                   

Ukupni fiskalni deficit, utvrđen rebalansom, veći je za skoro 2,5 miliona dinara i sada iznosi nešto više od 43 miliona. 




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar