Kolačići

Korišćenjem proizvoda Marketing agencije Nik, pravilnim postavkama podešavanja pretraživača, saglasni ste da koristite kolačiće Ii druge slične tehnologije u skladu sa politikom o kolačićima. Ako se ne slažete sa upotrebom kolačića ili sličnih tehnologija, ili želite da ograničite obim korišćenja kolačića i sličnih tehnologija, trebalo bi da promenite postavke na odgovarajući način.

Šta su kolačići:

Kolačić je jednostavna tekstualna datoteka koja se čuva u web pretraživaču dok korisnik pregleda neki veb sajt.

Kolačići obično sadrže naziv sajta sa kojeg korisnik posećuje sajt, i postojanje kolačića generiše jedinstveni broj koji se koristi za identifikaciju pretraživača za koje je potrebna veza sa sajtom. Ovom politikom, informacija o kolačićima se primenjuje i na druge slične tehnologije koje se koriste na sajtovima i aplikacijama Marketing agencije Nik.

Druge slične tehnologije, koriste se kako bi se osiguralo optimalno korišćenje Vaših podataka, npr. Lokalno skladištenje, koje se koristi za čuvanje podataka snimljenih tokom korišćenja usluga u posebnom delu (memorija pretraživača). Pristup podacima u lokalnom skladištu se može dobiti samo na web lokaciji, sa koje su podaci sačuvani u pretraživaču. Podaci u Lokalnom skladištu čuvaju se i nakon što je pretraživač zatvoren.

Svrha zbog koje Marketing agencija Nik koristi kolačiće ili druge slične tehnologije:

- da naše web stranice i aplikacije funkcionišu brže i da se lakše koriste,

- u cilju optimizacije sadržaja kao i za odgovarajuće plasiranje reklamnih poruka, u skladu sa očekivanjima i interesovanjima korisnika,

- u cilju prikupljanja statistika koje nam omogućavaju da razumemo kako se koriste web lokacije (uključujući usluge naše aplikacije) i u cilju unapređenja funkcionalnosti i sadržaja.

Na stranicama proizvoda Marketing agencije Nik mogu se koristiti:

Kolačići posete - nalaze se na uređaju samo kada koriste web stranice Marketing agencije Nik

Trajni kolačići - ostaju na Vašem uređaju sve do definisanog životnog veka kolačića ili dok iste ne izbrišete u pretraživaču.

Za šta i kako se koriste kolačići:

Kolačići se koriste u cilju identifikacije prijavljenog korisnika, a u svrhu prikazivanja relevantnih informacija koje odgovaraju interesovanjima korisnika. Mehanizmi bezbednosne podrške koji sprečavaju prevare:

Neophodni su za pravilno funkcionisanje stranica i prikazivanje sadržaja proizvoda Marketing agencije Nik i omogućavaju da se krećete kroz njih.

Unapređenje funkcionalnosti:

Pamćenje Vaših podešavanja i izbora (npr. korisničko ime, region u kome se nalazite, preferencije, jezik i istorija komunikacije) sa ciljem da Vam pružimo više relevantnih sadržaja i usluga. Takođe, kolačići Vam omogućavaju da gledate video zapise i koristite alate sa društvenih mreža i pružaju Vam pomoć pri popunjavanju formulara.

U cilju poboljšavanja funkcionalnosti, proizvodi Marketing agencije Nik koriste podatke o aktivnostima na našim sajtovima, geolokacijske podatke i demografske podatke - te se podaci objedinjuju i tako se pravi segment grupnog ponašanja korisnika, a kojim se ni na koji način ne vrši identifikacija pojedinačnog ličnog podatka korisnika.

Reklamne poruke:

Prikupljanjem podataka isporučujemo Vam one oglasne poruke koje su zasnovane na Vašoj aktivnosti, Vašim interesovanjima, navikama, a istovremeno vodimo računa da se ista reklamna poruka bezrazložno ne ponavlja, sve u cilju neophodne analitike i merenja.

Kako bi se optimalno predstavila reklamna poruka određenoj ciljnoj grupi korisnika, postoji mogućnost da Vaše podatke koristimo i u delu koji se odnosi na web istoriju, kao i geolokacijski i demografski podaci. Vaši podaci mogu da se ukrštaju sa demografskim podacima koje ste nam ranije ostavili prilikom registracije za naše usluge. Objedinjeni podaci se prikupljaju tako da lična identifikacija korisnika nije moguća, s tim da takvi podaci mogu biti korišćeni od strane Marketing agencije Nik, kao i od strane naših pouzdanih partnera ukoliko za to postoji legitimni interes. Reklamni kolačići takođe omogućavaju merenje efikasnosti reklamnih kampanja.

Da li koristimo kolačiće ili slične tehnologije trećih lica:

Da, i koristeći web lokacije Marketing agencije Nik, možete da primate kolačiće od naših pouzdanih partnera.

Marketing ciljevi naših pouzdanih partnera:

Naši pouzdani partneri mogu da koriste kolačiće ili druge slične tehnologije kako bi utvrdili da li su prikazali određenu reklamu, ili u cilju prikupljanja podataka o tome kako korisnici reaguju na prikazane oglase. Naši pouzdani partneri takođe mogu, na osnovu saglasnosti korisnika, prilagoditi prikazane oglase interesovanjima korisnika, utvrdivši ih na osnovu informacija koje su nam dostavljene od strane korisnika. Ako je korisnik dao saglasnost, ove informacije mogu biti korišćene i u dalje marketing svrhe naših pouzdanih partnera koji prikazuju ili naručuju oglas na internetu. U ove svrhe, mi takođe možemo sarađivati sa pouzdanim partnerima kako bismo prikazali korisniku oglas na našim proizvodima ili na drugim sajtovima, nakon što korisnik poseti određenu stranicu ili aplikaciju. Pored lokalnih tehnologija za skladištenje, naše web stranice (uključujući i web lokacije) mogu takođe koristiti i druge tehnologije i tehnička rešenja za pristup podacima sačuvanim u pretraživaču/terminalskoj opremi, a koji su neophodni za korišćenje web stranica. Takođe koristimo analitički softver trećih lica (npr. Google analitiku, Gemius) koji postavlja korisničke kodove na korisničkom terminalnom uređaju, za prikupljanje korisničkih podataka.

Više informacija na office@regionalne.rs