Vest: Nekadašnji šampion opet u eliti

Nekadašnji šampion opet u eliti

Nekadašnji šampion opet u eliti

 

Kolubara iz Lazarevca je pre 14 godina srušila srpski rukometni poredak, prekinula vladavinu večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, osvojila premijernu i jedinu titulu šampiona Srbije. Tada je zeleno-crni dres nosio legendarni Nedeljko Jovanović. Igrali su te sezone za Krtice i Nenad Puljezević i Nemanja Pribak... Napravili su Lazarevčani tada Tim snova, imali ubedljivo najveći budžet u našoj zemlji, ali ta idila nije dugo trajala.

Posle toga je Kolubara pala, pa je usledio krah i povratak u drugoligaške vode. Ove sezone je Kolubara uspela da se vrati u elitni rang Super rukometne ligu Srbije. U finalu plej-ofa Super B lige, tim iz Lazarevca je pobedio Kikindu sa 27:21 (11:9).

U fenomenalnom ambijentu u beogradskoj opštini, igla nije imala gde da padne. Kao u šampionskim danima, blizu 2.000 gledalaca ispratilo je trijumf tima trenera Aleksandra Marjanovića. Od starta meča, nošeni frenetičnom podrškom publike, Kolubara je vodila, sredinom drugog poluvremena se odlepila, pa tim iz Banata nije imao šansu da preokrene rezultat.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Miloš Jovanović sa osam golova, dok su Luka Mikić i Vukašin Vujošević dali po pet pogodaka. Kod Kikinđana kapiten Milan Lisica je dao sedam golova.

Meču u Lazarevcu prisustvovala je i predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić.

Izvor: Mozzartsport



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar