Vest: Aero-klub Valjevo organizuje edukaciju „Pilot na jedan dan“

Aero-klub Valjevo organizuje edukaciju „Pilot na jedan dan“

Aero-klub Valjevo organizuje edukaciju „Pilot na jedan dan“

Aero-klub Valjevo i Ministarstvo odbrane ponovo besplatno motivišu mlade da postanu piloti.

Aero-klub Valjevo organizovaće jednodnevnu edukaciju sa informativnim letom u školskoj jedrilici Blanik kako bi, kako kažu, mladim ljudima približili vazduhoplovstvo kao sport i zanimanje.

Projekat, nazvan „Pilot na jedan dan“ biće realizovan u saradnji sa Ministarstvom odbrane i njihovom Upravom za standard i veterane.

– Cilj projekta je da polaznici na sportskom aerodromu Divci prođu jednodnevnu edukaciju sa informativnim letom u školskoj jedrilici Blanik L13.

Pozivaju se deca i mladi uzrasta od navršenih 14 do 25 godina da popune prijavu u formularu ili pošalju prijavu na adresu aeroklubvaljevo@gmail.com.

Uz prijavu dostaviti kratku biografiju kandidata i motivaciono pismo za izbor na konkurs, uplatiti članarinu pridruženog člana kluba u iznosu od 600 dinara. Rok za prijavu je 02.11.2023. godine. Kandidati koji budu izabrani biće obavešteni o datumu početka realizacije projekta. Za kandidate mlađe od 18 godina neophodna je saglasnost oba roditelja overena kod notara. – saopštili su iz aero-kluba Valjevo.

„Pilot na jedan dan“ još jedan je u nizu sličnih projekata koje finansira Ministarstvo odbrane Srbije. Tako je pretprošle godine takođe na aerodromu Divci realizovan projekat „Buđenje vazduhoplovnog jedriličarstva u Srbiji“.

Izvor: Tango six



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar