Vest: „Bizerba“ stiže u Valjevo

„Bizerba“ stiže u Valjevo

„Bizerba“ stiže u Valjevo

U Valjevo dolazi nemačka kompanija „Bizerba“, potvrđeno je danas na sednici Gradskog veća. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno najavio dolazak velike investicije u grad Valjevo, izgradnju fabrike kompanije „Bizerba“, koja će zapošljavati u početku 305 ljudi. Vrednost investicije je 33 miliona evra.

Nakon ove najave predsednika Republike, Gradsko veće Valjeva je na današnjoj sednici usvojilo paket odluka, koje su neophodne za ovu, ali i ostale investicije koje se planiraju.



Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da su ovo sjajne vesti za naš grad i da se nada da će se u ovom stilu nastaviti vrlo brzo. On je rekao da je ulaganje preko 33 miliona evra i da nakon dve, tri godine, ova kompanija planira proširenje.

Razvojna agencija Srbije je 21. aprila obavestila grad Valjevo da je privredno društvo „Bizerba“ zainteresovano za realizaciju investicionog projekta u Valjevu.

„Imajući u vidu da je investicioni projekat od značaja za Republiku Srbiju i grad Valjevo, predloženo je donošenje Programa sprovođenje postupka otuđenja bez naknade u postupku međusobnog raspolaganja vlasnika neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Na taj način, grad Valjevo će otuđiti neizgrađeno građevinsko zemljište i to parcelu od 11, 80 hektara površine u nastavku Privredne zone, bez naknade u javnu svojinu Republike“, obrazložila je odluku Tijana Todorović, rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove.



Bizerba SE & Co. KG, lider je u proizvodnji vaga i vodeći je svetski specijalista za industrijske tehnologije vaganja i etiketiranja, a u Srbiji postoje firme koje već trguju proizvodima „Bizerbe“ koja je osnovana 1866. godine u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg u Nemačkoj.

„Bizerba“ je kompanija koja se bavi proizvodnjom maloprodajnih vaga i industrijskih komponenti. Ova kompanija zapošljava oko 4.300 radnika i zastupljena je u 120 zemalja. Proizvodni pogoni su locirani širom sveta pored Nemačke, u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Kini i SAD-u.

Nova fabrika nemačkog investitora biće smeštena u novoj valjevskoj Privrednoj zoni u prigradskom naselju Gorić, površine 23 hektara, gde su počeli i radovi na izgradnji saobraćajnice dužine 2,5 kilometara.

Uz podršku Republike Srbije, otpočeo je razvoj Valjeva, izgradnjom fabrika, puteva, spajanjem Valjeva brzom saobraćajnicom sa auto-putem „Miloš Veliki“. Prema rečima gradonačelnika Valjeva, ovo nije kraj i Valjevo u narednom periodu očekuje još dosta važnih projekata, koji će značajno izmeniti sliku grada, ali i uslove života Valjevaca.


(Izvor: Opština Valjevo)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar