Vest: Blagoslovi sa tri grčka ostrva

Blagoslovi sa tri grčka ostrva

Blagoslovi sa tri grčka ostrva

Sa blagoslovom Episkopa valjevskog g. Isihija grupa vernika iz Eparhije valjevske realizovala je pokloničko putovanje, uz produženi odmor na Egini, od 19. do 28. juna 2024. godine Gospodnje, pod duhovnim rukovođenjem protojereja-stavrofora Nenada Andrića iz Valjeva, a u organizaciji pokloničke službe Eparhije valjevske i TA“ Jež“ sa revnosnim licenciranim vodičem, popadijom Višnjom Kostić.

Velika je radost poklonika što su posetili i poklonili se moštima Svetog Jovana Rusa na ostrvu Evija, manastirima Svetih Davida i Jakova, Pantokratoru, Svetoj Ekatarini i Svetom Mini, a posebno prisustvu na slavi manastira Egina na praznik Svete Trojice. Sva tri dana praznika Duhova, poklonici su molitveno prisustvovali Liturgijama kraj moštiju Svetog Nektarija, i molebnu za zdravlje koji je služio otac Nenad Andrić u hramu Svetog Nektarija. Dok su dušu hranili iz eginskih duhovnih nektara, krepost za telo dobili su u Agia Marini poznatom eginskom letovalištu, kao i na ostrvu Moni.

Poklonike je srdačno ispratio i dočekao otac Slavko Obradović, sveštenik koji vodi delatnost pokloničke službe Eparhije valjevske.

Izvor: Eparhija valjevskaPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar