Vest: Bogato ubsko kulturno leto. Najdetaljnije program manifestacije

Bogato ubsko kulturno leto. Najdetaljnije program manifestacije

Bogato ubsko kulturno leto. Najdetaljnije program manifestacije

Ovogodišnje Ubske večeri otvara jedan od najpopularnijih umetnika sa ovih Tradicionalna manifestacija "Ubske večeri" održavaju se po 24. put na letnjoj sceni Doma kulture Ub.

Kulturno - zabavna manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Opštine Ub i u organizaciji Kulturnog centra Ub. Tradicionalni letnji festival trajaće od 12. jula do 29. jula. Na manifestaciji nas očekuje pregršt kvalitetnih muzičkih i kulturnih programa. Svi programi su besplatni. 

OVOG LETA JA SAM NA UBU!!!

Utorak, 12. jul u 21 h

KONCERT ACE PEJOVIĆA

Ovogodišnje Ubske večeri otvara jedan od najpopularnijih umetnika sa ovih prostora. Slavu je stekao hitovima „Viđaš li je druže moj“, „Prevara“, „Ne diraj mi noći“, „Opušteno“, „Litar vina, litar krvi“, „Dobrodošla tugo“,... Svoju pevačku moć pokazao je nedavno pesmom „Ponoć“, koju je otpevao za potrebe filma „Toma“. 

Sreda, 13. jul u 21 h

PEVAČKA GRUPA „KONSTANTIN“

Druge festivalske večeri nastupiće poznati niški vokalni sastav koji samo glasovima svojih članova oduševljava publiku u Srbiji i širom Evrope. Repertoar grupe bazira se na delima domaćih i stranih muzičkih autora etno, pop, rok, džez, filmske i duhovne muzike, u cilju proširenja granica tradicionalnog. 

Bogato ubsko kulturno leto. Najdetaljnije program manifestacije-0

Petak, 15. jul u 21 h

KABARE „BRAK USTVARI LjUBAV“

Treći program Ubskih večeri rezervisan je za muzičku komediju, koja se bavi usponima i padovima bračnog života jednog para i idejom da ništa nije teško kad je prava ljubav u pitanju. U vremenu kada se sve više brakova raspada, ovaj kabare je podrška instituciji – braku. Akteri u predstavi su Vladan i Kristina Savić, glumci Pozorišta na Terazijama.

Subota, 16. jul u 21 h

MONODRAMA „NAŠI DANI“

Pred ubskom publikom naći će se i autorski projekat glumca i pozorišnog reditelja Radoslava Rala Milenkovića, čiji je tekstualni predložak načinjen dramatizacijom Disovih satiričnih pesama i Domanovićevih najznačajnijih pripovedaka. U ovoj monodrami, ovenčanoj brojnim nagradama u prethodnih 30 godina, Milenković igra više od 35 likova. 

Bogato ubsko kulturno leto. Najdetaljnije program manifestacije-1

Sreda, 20. jul u 21 h

„VESELO DEVOJAČKO VEČE“

Na Letnjoj sceni Doma kulture  gostovaće urnebesan mjuzikl, koji vodi publiku na putovanje u živote drugarica iz detinjstva, koje proslavljaju devojačko veče ćerke jedne od njih. Publika ne može a da se ne nasmeje, pa i zapeva poznate domaće hitive sa učesnicama mjuzikla: Ivanom Peters, Tijanom Dapčević, Zoranom Pavić, Majom Brukner i Jelenom Đukić.

Četvrtak, 21. jul u 21 h

KONCERT MIRE ŠKORIĆ

Jedna od najpoznatijih pop i folk pevačica sa naših prostora, koja je devedesetih godina bila na vrhuncu svoje popularnoti, ubsku publiku će podsetiti na svoje hitove: „Zašto nosiš prsten moj”, „Otkači“, Ti si k'o i ja“, „Ne daj me majko“, „Strah od ljubavi“, „Niz vene mi tiho tečeš“,.. RTS je njenu pesmu „Manastir“ uvrstio na spisak 50 najlepših ikada snimljenih folk pesama.

Bogato ubsko kulturno leto. Najdetaljnije program manifestacije-2

Petak, 22. jul u 19,30 h

LITLLE BEER FEST I KONCERT GRUPE „E-PLAJ“

Nakon koncerta, „Ubske večeri“ se nastavljaju malim pivskim festivalom, kada će posetioci moći da uživaju uz kraft i industrijska piva, a od 21 čas nastupiće alternativni rok sastav „E-Play“. Vrlo jedinstvenog zvuka, kojeg karakterišu distorzirani bas,  drum & bass ritmovi i nežne, atmosferične gitare, ovaj bend je veoma brzo našao svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Ponedeljak, 25. jul u 21 h

KONCERT SOFIJE PERIĆ

Posle dva dana pauze, na Letnjoj sceni Doma kulture koncert će održati nekadašnja Pinkova zvezdica i najmlađa takmičarka u istoriji „Beovizije“. Od svoje 16. godine goste emisije „Balkanskom ulicom“ redovno uveseljava svojim pevanjem. Poznata je po interpretacijama različitih žanrova. 

Utorak, 26. jul u 20 h

„BAŠ ČAROBNA FRULA“

Za najmlađu publiku, na Letnjoj sceni biće izveden interaktivni mini mjuzikl „Baš čarobna frula“. Svrha predstave je da animira decu ka pravim vrednostima i predoči značaj obrazovanja i čitanja. Radnja komada publiku vodi u 1791. godinu, na jedan od bečkih dvorova, gde Mocart neuspešno pokušava da dovrši svoju novu operu. 

Sreda, 27. jul u 20 h

„ČETIRI GODIŠNjA DOBA“ 

Ješ jedna predstava za decu, ovog puta baletska, koja je postavljena na muziku istoimenog Vivaldijevog klasičnog muzičkog dela. U predstavi učestvuju profesionalni igrači Ana Lipij i Miroslav Petrović, koji kroz prizmu četiri godišnja doba, na simboličan način, opisuju životni ciklus muškarca i žene od rođenja do starosti. 

Petak, 29. jul u 21 h

KONCERT CECE RAŽNATOVIĆ

Za ljubitelje narodne muzike, poseban događaj svakako će biti koncert najpopularnije srpske folk zvezde, koja će zatvoriti ovogodišnju manifestaciju „Ubske večeri“.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar