Vest: Ćirini planinari bez predaha i odmora

Ćirini planinari bez predaha i odmora

Ćirini planinari bez predaha i odmora

Kraj septembra početak oktobra obeležilo je nekoliko aktivnosti Cire Lajkovac.

Pored nastavka radova na placu društva planinari su bili u Grčkoj, Bosni i po Srbiji.

U Grčkoj je bilo 18 učesnika. Uspona na Mitikas, Skalu i Skolio obeležilo je lepo vreme i još bolje raspolozenje. Planinari su po silasku u Olimpik Bič posetili i srpsko vojničko groblje na Zejtinliku u Solunu. Odali počast precima i osetili ponos i obavezu da čuvaju i paze na Srbiju kao i oni. Takodje posetili su i Meteore o kojima ne treba puno pričati. Manastiri i duhovni život koji vekovima traje.

Treskavica, planina u centralnoj Bosni i Hercegovini. Najviši vrh je 2088mnv.i ima tri naziva: Paklijaš,Đokin Toranj i Mala ćaba. Treskavica je podeljena na dve celine. Severni deo se naziva Bosanska ili Trnovska Treskavica južni deo pod nazivom Hercegovačka Treskavica. Tako se na njoj nalaze tkz:"Hercegovačka vrata" što je granica između Bosne i Hercegovine.

Planina nam je ovoga puta" širom otvorila svoja vrata" i pokazala svoju lepotu. Uživali smo u svakom trenutku koje smo proveli na njoj. Zahvalio bih se našim prijateljima iz PD "Kablar" kao i domaćinima iz PD"Trebebević" i planinarkom društvu" Runolist05" na divnom druženju i podršci.

Po Srbiji planinari su pohodili planinu Jelicu, Stolove, Kablar, Ovčar.

21.oktobra će realizovati akciju Stazama Radovana Belog Markovića u selu Ćelije.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar