Vest: Dan pešačenja - Budite korak bliži zdravlju

Dan pešačenja - Budite korak bliži zdravlju

Dan pešačenja - Budite korak bliži zdravlju

Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije.

Dan pešačenja odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina, akcija je okupila više od 13.000 ljudi u 72 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

Cilj manifestacije je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezane za prirodu, kao najbolje preventive!

Ovom kampanjom upućuje se poziv javnosti Srbije da se tog dana (10. septembra) pokrene i napravi KORAK BLIŽE ZDRAVLjU. Nebitno je da li će se pešačiti 100 metara ili cela predviđena staza, bitno je uzeti učešće.

Ideja je da se pešačenje pretvori u dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje, a posebno u borbi za jačanje imuniteta!

Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet.

PSD "Ćira" Lajkovac organizuje šetnju u Ćelijama. Polazak je u 10h sa igrališta. Staza je prilagođena svim uzrastima. Dužina je oko 8km. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar