Vest: Episkop Isihije obradovao i darivao decu

Episkop Isihije obradovao i darivao decu

Episkop Isihije obradovao i darivao decu

Kako je poslednja nedelja pred praznik Rođenja Gospoda Hrista posvećena Ocima (očevima), lep običaj darivanja u srpskoj tradiciji posebna je radost za najmlađe. Kako bi tom radošću bili ispunjeni i oni mališani koji ga provode u bolničkim posteljama, Eparhija valjevska obezbedila je za njih prigodne poklone. Po blagoslovu Preosvećenog Episkopa valjevskog G. Isihija, arhijerejski zamenik protonamesnik Filip Jakovljević na Oce je obišao odeljenja pedijatrije i dečje hirurgije i uručio paketiće deci (njih dvadesetak) koja se nalaze na lečenju. Prilikom darivanja, otac Filip Jakovljević poželeo im je da što pre ozdrave i da u radosti dočekaju Najradosniji hrišćanski praznik.

    

Simboličnim vezivanjem Vladike Isihija, duhovnog oca svih nas koji na području Eparhije valjevske živimo, Nina, Sara i Milica otpočele su svečano obeležavanje praznika Otaca u Eparhijskom domu. Zajedno sa svojim majkama i očevima – sveštenoslužiteljima na području Valjeva i okoline, mališani različitih uzrasta došli su da dobiju paketić i umnože radost dolazećeg praznika Rođenja Bogomladenca Hrista. Darujemo, jer se radujemo što će Gospod da se rodi, rekao je Vladika Isihije, posebno pojasnivši simboliku vezivanja, koje karakteriše pripremne nedelje pred Božić.

 

Kad se odvežemo to znači da se odvezujemo od materijalnih stvari ovog sveta. Deca će dobiti poklone, koji treba da znače da volimo svoju decu i da se brinemo o njima. Kao što Gospod voli nas, tako roditelji i svi odrasli treba da vole decu. Ne samo svoju decu, nego svu decu ovog sveta. Da se svi potrudimo da budemo dobri i da Gospod bude radostan zato što volimo jedni druge, kao i da svi mi živimo u radosti zato što volimo jedni druge – rekao je Vladika Isihije.

Nakon Vladičinog obraćanja usledilo je darivanje u znak ljubavi na koju nas Gospod poziva da u njoj prebivamo. Svakom detetu ponaosob Vladika Isihije uputio je blagoslov i uručio dar spravljen od slatkiša i koječega što deca vole. Sabranje je upotpunjeno božićnim i tradicionalnim pesmama, koje su mališani izveli uz pomoć svestrane umetnice Dajane Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar