Vest: Horovi „Emanuil“ apsolutni pobednici Majskih muzičkih svečanosti u Bijeljini

Horovi „Emanuil“ apsolutni pobednici Majskih muzičkih svečanosti u Bijeljini

Horovi „Emanuil“ apsolutni pobednici Majskih muzičkih svečanosti u Bijeljini

Kamerni hor „Emanuil“ zabeležio je jedinstven uspeh kada je reč o nastupima na horskim festivalima, osvojivši treći put zaredom Gran Pri 22. Majskih muzičkih svečanosti, čiji je domaćin proteklog vikenda bila Bijeljina.

Takođe, Kamerni hor „Emanuil“ apsolutni je pobednik i u kategoriji izvođenja duhovne muzike, a zajedno sa njima na renomiranoj horskoj smotri zablistao je i Dečji hor „Emanuil“, koji je osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji.

Oba hora, sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa valjevskog G. Isihija,  stvaraju pri Hramu Vaskrsenja Hristovog pod stručnim vođstvom Vanje Urošević, istaknutog muzičkog pedagoga i jednog od najboljih i višestruko nagrađivanih dirigenata u Srbiji, dok se o njima duhovno stara protonamesnik Saša Maksimović.

Neguju lepotu horskog pevanja različitih muzičkih žanrova, što potvrđuje niz priznanja na horskim manifestacijama, koje okupljaju talentovane muzičare iz cele Srbije, zemalja regiona i inostranstva. 

Horovi „Emanuil“ apsolutni pobednici Majskih muzičkih svečanosti u Bijeljini-0

Na ovogodišnjim Majskim muzičkim svečanostima učestvovalo je 47 horskih ansambala (oko hiljadu i po pevača), koji su svoje umeće predstavili u deset kategorija na sceni bijeljinskog  Centra za kulturu „Semberija“.

Organizator festivala Srpsko pevačko društvo „Srbadija“ ističe zadovoljstvo što je, tokom protekle dve decenije, uspelo da privuče mnoštvo kvalitetnih horova, čime je ova manifestacija svrstana među najuglednije u regionu. Imajući, dakle, u vidu veoma jaku konkurenciju, uspesi „Emanuila“ su posebno vredni pohvale i obavezujući u daljem radu.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar