Vest: Izložba studentskih idejnih rešenja za otvorene javne prostore Valjeva na Arhitektonskom fakultetu

Izložba studentskih idejnih rešenja za otvorene javne prostore Valjeva na Arhitektonskom fakultetu

Izložba studentskih idejnih rešenja za otvorene javne prostore Valjeva na Arhitektonskom fakultetu

Izložba studentskih idejnih rešenja za otvorene javne prostore Valjeva, na temu smanjenja uticaja klimatskih promena i jednakosti u zdravlju, kao i kratko obrazloženje radova, održaće se u utorak, 4. jula na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na drugom spratu (sala 218), od 11 – 14 časova.

Projekti su nastali kao proizvod rada na predmetu „Studio M02U – Participativni urbani dizajn“,  u toku prolećnog semestra školske 2022/23 godine.

Ovaj predmet je ove godine i deo međunarodnog naučno-istraživačkog projekta CliCCHE, koji okuplja četiri akademska partnera, istraživački centar i četiri grada iz Italije, Kipra, Portugala i Srbije: Univerzitet u Kamerinu – Italija; Univerzitet u Beogradu; Nacionalni istraživački savet – Rim; Kiparski institut – Nikozija; Univerzitetski institut iz Lisabona i pridruženi gradovi: Grad Valjevo, San Benedeto del Tronto – Italija, Lisabon, Opština Strovolos – Nikozija.

Pri koncipiranju projekata su uzete u obzir sugestije koje su studenti dobili od građana tokom radionice održane 24. marta u zgradi Gradske uprave Valjeva, kao i u okviru popunjenih anketa.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar