Vest: Kampanja "Da li je zdravlje u planu?" u organizaciji ŽUKO

Kampanja "Da li je zdravlje u planu?" u organizaciji ŽUKO

Kampanja

Kampanja "Da li je zdravlje u planu?" koju vodi ŽUKO, naterala nas je da se zapitamo i počnemo da razmišljamo o ženama koje nemaju zdravstveno osiguranje. Do sada su te žene bile nevidljive za društvo, kao i njihov problem. Na prvi pogled deluje kao da u Srbiji svi imaju zdravstvenu knjižicu i pristup zdravstvenom sistemu, ali da li je to zaista tako?

Članice ŽUKO-a u kampanji sa poznatim ličnostima nas podsećaju da postoji 20 hiljada žena koje nikada u toku svog života nisu imale knjižicu. Taj broj se znatno povećava ako uzmemo u obzir žene koje su makar i mesec dana bile formalno zaposlene.

Kampanja ima za cilj da podigne svest građana i građanki o ovom problemu i da zajedno apelujemo na državu da se obezbede besplatni i redovni pregledi za sve žene koje nisu nosioci zdravstvenog osiguranja, jer kako Natalija Milosavljević u kampanji kaže "zdrava majka, zdrava baka". 

Kampanji su se do sad pridružili Rifat Rifatović, Sandra Silađev, Gorica Popović, grupa Legende, Vesna Dedić, Olja Lazarević, Bojana Stefanović, Iva Parađanin, Biljana Krstić, Jelena Stupljanin, Marija Ratković i Natalija Milosavljević.

Ukoliko želiš I ti da budeš deo kampanje, snimi video na ovu temu, okači ga na svoje društvene mreže, taguj ŽUKO i pomozi da se čuje za ovaj problem.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar