Vest: Lajkovac i Ljig osnovali svoje pravobranilaštvo

Lajkovac i Ljig osnovali svoje pravobranilaštvo

Lajkovac i Ljig osnovali svoje pravobranilaštvo

Odlukom odbornika Skupštine ljiška opština istupila je iz dosadašnjeg Zajedničkog pravobranilaštva Grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Ovakav potez usledio je posle višegodišnjeg nezadovoljstva Ljižana saradnjom i komunikacijom sa ovim organom, a najveće zamerke odnosile su se na sporost i neefikasnost u rešavanju predmeta i postupaka koji su u nadležnosti Pravobranilaštva. U dogovoru sa rukovodstvom lajkovačke opštine, doneta je odluka da dve lokalne samouprave osnuju Zajedničko pravobranilaštvo opština Lajkovac i Ljig sa sedištem u Lajkovcu.

Na sednici su usvojeni Izveštaji o radu za prethodnu godinu godinu koji su podneli Zajednički centar za socijalni rad "Solidarnost", Turistička organizacija opštine Ljig i Štab za vanredne situacije, a njihovi programi rada za 2022.godinu takođe su dobili zeleno svetlo. 

Odbornici ljiške Skupštine usvojili su predloge Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Ljig, kao i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Sva tri programa odnose se na tekuću godinu.

Javno komunalno preduzeće "Komunalac" dobilo je saglasnost na Poseban program kapitalnih subvencija od strane opštine Ljig, a u skladu sa tim usvojene su izmene i dopune Programa poslovanja ovog preduzeća za 2022.godinu. Kapitalna subvencija podrazumeva nabavku skipa čija je vrednost oko 100 hiljada evra ili 11 miliona dinara.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar