Vest: Obeležen Dan Biblioteke „Dimitrije Tucović“

Obeležen Dan Biblioteke „Dimitrije Tucović“

Obeležen Dan Biblioteke „Dimitrije Tucović“

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ 13. maj obeležava kao Dan biblioteke, jer je na taj datum 1881. godine rođen Dimitrije Tucović, značajna ličnost srpske istorije, po kome je ova kulturna ustanova dobila ime.

Direktorka biblioteke Jasmina Ivanković naglasila je da je Tucović, koji je učestvovao u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu, bio veliki borac i patriota i podsetila da je život izgubio na Vrače brdu, nedaleko od Lazarevca. „Svim kolegama čestitam današnji dan. Hvala kolegama iz Čajetine koji su nam pomogli da u ovim pandemijskim uslovima realizujemo film o životu Dimitrija Tucovića“, rekla je Ivanković.

Obeležavanju 140 godina od Tucovićevog rođenja prisustvovao je i Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac. Stević je istakao da će opština u skladu sa svojim mogućnostima pomoći oko isturenih odeljenja u seoskim mesnim zajednicama, kako bi čitaoci imali bolje uslove.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ ovim povodom, 13. maja, svojim korisnicima poklonila je 50 posto popusta na godišnju članarinu.


(Izvor: pravenovine.rs



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar