Vest: Obeleženo 90 godina postojanja škole u Ćelijama

Obeleženo 90 godina postojanja škole u Ćelijama

Obeleženo 90 godina postojanja škole u Ćelijama

Danas je u Osnovnoj školi u Ćelijama proslavljeno 90 godina postojanja i rada škole, 90 godina zasnovanih na najplemenitijoj misiji vaspitanja i obrazovanja. 

Godišnjica je velika radost za sve, radost ponovnih susreta i uspomena onih koji su pohađali ovu školu i koji su u njoj radili. 

Godine provedene u školi pamte se za ceo život. Iako 90 godina zvuči puno, škola je uvek mlada jer u njoj borave učenici koji svojom grajom to ne dozvoljavaju. Iz godine u godinu, ona je mlađa, veselija, razigranija i spremnija da primi učenike koji će iz nje poneti ono najbolje i najvrednije. 

Obeleženo 90 godina postojanja škole u Ćelijama-0  

Jedan od najznačajnijih učenika Osnovne škole u Ćelijama bio je istaknuti književnik, nedavno preminuli, Radovan Beli Marković. 

Školu u Ćelijama trenutno pohađa 16 učenika, a zaposlene su dve učiteljice i jedna pomoćna radnica. 

U čast jubileja svaki učenik se predstavio recetacijom, a potom su učenici trećeg i četvrtog razreda izveli dramski prikaz teksta "Kad proleće dođe".

Obeleženo 90 godina postojanja škole u Ćelijama-1

U sklopu programa je govorio i istaknuti umetnik, Milutin Ranković, besedu "Ćelije kroz istoriju i predanje." Glumci Andrea Forca, Maja Jovanović i Jovan Ljubenović izveli su predstavu za decu "Zdravo je ono pravo".

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar