Vest: Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na startu play-offa

Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na startu play-offa

Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na startu play-offa

Železničar je pobedio Inđiju (25:18, 25:10, 25:21), uz 17 poena Jovane Mirosavljević i 16 poena Aleksandre Uzelac.

Lajkovčanke su pobedom u prvoj utakmici četvrtfinala, koliko-toliko zalečile rane od nedeljnog poraza u finalu Kupa Srbije.

U uvodnom setu vodila se velika borba u kojoj je prednjačio Železničar, ali je ekipa Nikole Jerkovića sve vreme bila za petama rivalu. Tek posle sredine ovog perioda, ekipa iz Lajkovca je u potpunosti uspela da slomi otpor protivnika i povela je sa 1:0. Drugi deo igre bio je baš po meri Branka Kovačevića i njegovih odbojkašica. Od starta je Železničar dominirao i ni u jednom trenutku nije dopustio gošćama da se približe. Najneizvesniji bio je treći period, jer su obe ekipe bile rešene da ostvare zacrtan cilj. Ipak, prevagnulo je iskustvo ekipe iz Lajkovca koja je na kraju slavila sa maksimalnih 3:0.

Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na startu play-offa-0

Aleksandra Uzelac, primač Železničara, kaže da je njena ekipa dala svoj maksmimum: “Za nas dosta teška utakmica, zbog poraza od Zvezde u finalu Kupa. Međutim, uspele smo da se vratimo i da se fokusiramo da igramo za titulu, a to nam je i trener rekao. Dale smo naš maksimum i nadam se da će isto tako biti i u nedelju i da ćemo proći u polufinale, što nam je i cilj“ 

Ub je takođe sa 3-0 pobedio TENT (25:13, 25:17, 25:20), uz po 13 poena Ljiljane Ranković i Aleksandre Gligorić.

Prva utakmica je na papiru bila najujednačenija, pošto su snage odmerile ekipe koje su regularni deo sezone završile na četvrtoj, odnosno petoj poziciji.

Tim Marijane Boričić ušao je u ovaj meč sa većim ambicijama i na početku je sjajnim servisima i poenima iz napada stigao da osobne prednosti. Nastavile su Ubljanke i u daljem toku ovog seta u istom ritmu i vrlo lako su izašle na kraj sa Obrenovčankama, koje su, čini se, još uvek bile uspavane.

Odbojkašice Železničara i Ub-a sigurne na startu play-offa-1

Za razliku od prvog, start drugog dela igre bio je nešto zanimljiviji, jer je izjednačena igra viđena sve do sredine ovog perioda. Međutim, tada su usledela dva uspešna bloka Sofije Medić i Ljiljane Ranković. Ova dva poena iz odbrane su u velikoj meri uticala na ekipu Vladimira Vasovića, koja je od tog trenutka krenula da greši i vrlo brzo je na semaforu pisalo 2:0 u korist domaćina. U trećem setu su se i jedna i druga ekipa smenjivale u vođstvu, da bi kod rezultata 15:15, Ub napravio seriju od 6:1, koja je nešto kasnije omogućila aktuelnom šampionu Srbije da stigne do ubedljive pobede.

Marijana Boričić, trener Uba, bila je zadovoljna igrom i pobedom njene ekipe: „Mislim da smo odigrali jedan dobar meč. Sve vreme smo bili u fokusu, što je veoma važno. Takođe, u svim elementima  smo bili na visokom nivou, što i rezultat pokazuje. Drago mi je da se nismo opustili nakon poslednjeg kola.

Revanš u duelu TENT – Ub na programu je u subotu, a u preostale tri utakmice u nedelju. U polufinale idu timovi koji prvi dođu do dva trijumfa.

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar