Vest: Održan Sajam sporta

Održan Sajam sporta

Održan Sajam sporta

U organizaciji Sportskog saveza Beograda, Saveza sportova opštine Lazarevac i Gradske opštine Lazarevac, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu, u Karađorđevoj ulici – pešačka zona juče je održan Sajam sporta Gradske opštine Lazarevac. Učešće na sajmu u Lazarevcu predstavljanjem svojih aktivnosti na štandovima duž Karađorđeve ulice uzelo je 34 klubova sa teritorije naše opštine. 

Nakon intoniranja himne, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i Vesna Zirić, načelnik za programe sporta Sekretarijata za sport i omladinu. Sajam sporta u Lazarevcu otvorio je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji je u svom obraćanju istakao značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta koji su na ovom sajmu kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi, ali i da se upoznaju da seniorima lazarevačkih klubova. 

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola i predškolskih ustanova je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji Olimpijskog komiteta  „Budi olimpijac“ gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma, ali i znamenitostima Beograda. 

Projekat opštinskih sajmova sporta, čiji je nosilac Sportski savez Beograda ima za cilj uključivanje što većeg  broja dece u sistem sporta,  jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. 

Ovogodišnji Sajam sporta u Lazarevcu se održava drugu godinu za redom, a najmlađi posetioci, ali i ostali građani naše opštine mogli su na postavljenim štandovima da se upoznaju sa dostignućima i radom najvećeg dela lazarevačkih klubova. Najmlađi su imali priliku da prisustvuju prezentaciji velikog broja sportova od onih najpopularnijih fudbala, košarke, rukometa, odbojke, ali i tenisa, atletike, streljaštva, boksa, rvanja, motociklizma, šaha, karatea.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar