Vest: Održana manifestacija “Dan maline” u Brankovini

Održana manifestacija “Dan maline” u Brankovini

Održana manifestacija “Dan maline” u Brankovini

 

Priča o malini tradicionalno ima svoje obeležje već godinama unazad u Brankovini. Tako je bilo i u nedelju, kada je održana 62. privredno-turistička manifestacija “Dan maline”.

“Veoma  mi je drago što vas vidim u ovolikom broju. Iz godine u godinu nas ima sve više, što i jeste cilj ove manifestacije, da čuvamo tradiciju naše Brankovine i ono što su nam ostavili naši očevi i dedovi. Dobro nam došli u slavnu Brankovinu“, poručio je Saša Jeftić, predsednik MZ Brankovina.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Kolubarskog upravnog okruga Viktor Mićić.

“Posebna mi je čast da otvorim današnju manifestaciju, 62. po redu i da u ovom divnom ambijentu našeg kulturno-istorijskog kompleksa poželim da današnja manifestacija bude na nivou svih prethodnih, malini u čast. Na ovom mestu, jako je bitno da svake godine evociramo sećanja i damo značaj ovoj voćki, koja je obeležila ne samo Brankovinu, nego ceo valjevski kraj. Malina u ovom kraju uspeva, ali sve više se izmešta u neke više nadmorske visine. Zato se danas ovde okupljaju proizvođači upravo sa namerom da svoje proizvode predstave i da pokažu naše “crveno blago”. Poželeo bih prvenstveno organizatoru uspešnu manifestaciju, pozdravio bih sve učesnike i želim našim izlagačima da u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom unaprede svoju proizvodnju, poboljšaju svoje zasade i naravno da nastave da se bave proizvodnjom maline”, naglasio je Mićić.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovao je gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, direktori javnih preduzeća i ustanova kulture, kao i brojni građani, koji su i ove godine uživali u porti crkve u Brankovini, ali i u čitavom kulturno – istorijskom kompleksu, uz bogat kulturno – umetnički program.

Tradicionalno je održano i predavanje Poljoprivredne stručne službe, Seoske olimpijske igre, kao i Gastro fest – takmičenje u kuvanju gulaša.

Pokrovitelj manifestacije, koja je ove godine bila izuzetno posećena je grad Valjevo, a organizator MZ Brankovina, Turističko društvo “Ljuba Nenadović”, Poljoprivredna i savetodavna stručna služba i Turistička organizacija Valjevo.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar