Vest: Počinje pozorišni festival "Abro fest"

Počinje pozorišni festival "Abro fest"

Počinje pozorišni festival

"Abro fest" se održava po 18. put, tradicionalno krajem septembra. U okviru programa videćete četiri predstave, dve premijere valjevskog pozorišta i dve gostujuće predstave, kao nastavak dugogodišnje saradnje sa beogradskom i novosadskom pozorišnom akademijom.     

Kao i uvek, „Abro fest"  priprema Gradsko pozorište "Abrašević" u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Ministarstva kulture Republike Srbije. Predstave se igraju na sceni Centra za kulturu sa početkom u 20 h.

Počinje pozorišni festival "Abro fest"-0

Na početku festivala u sredu, 20. septembra publiku očekuje premijera Gradskog pozorišta „Abrašević".  Radi se o komediji „Rat na trećem spratu"  po motivima dela Pavela Kohouta  i Borislava Pekića. Dva dana kasnije, u petak, 22. septembra nastavlja se plodotvorna saradnja sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda. Apsolventska glumačka klasa odigraće Šekspirovu najigraniju komediju „San letnje noći. U utorak, 26. septembra biće upriličena još jedna premijera našeg Gradskog pozorišta - „O zločinu i kazni",  radjena po motivima remek dela F. M. Dostojevskog.  Ovogodišnji valjevski teatarski festival završava se u četvrtak, 28. septembra predstvom  „Murlin Murlo" Nikolaja Koljade, u izvodjenju studenata završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, okupljenih u teatru „Promena".

Prodaja karata počinje u utorak, 19. septembra. 

Radno vreme biletarnice : od  9 do 11 sati prepodne i od 17 do 20 časova. 

Cena ulaznice je 350 dinara.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar