Vest: Poljoprivrednici ODUSTAJU od proizvodnje zbog cene goriva

Poljoprivrednici ODUSTAJU od proizvodnje zbog cene goriva

Poljoprivrednici ODUSTAJU od proizvodnje zbog cene goriva

Nakon što je doneta Uredba o zabrani točenja goriva van rezervoara, što je u najvećoj meri pravilo problem poljoprivrednicima koji su svoje traktore i mašine morali da dovoze do benzinskih pumpi, Vlada Srbije je usvojila izmenu i omogućila poljoprivrednicima točenje u katastre ali pod jednim uslovom, a to je da maksimalna količina bude 60 litara. Da li se ova izmena poštuje, pitali smo naše poljoprivrednike. 

U Uredbi je navedeno da je dozvoljeno točenje „u posude za transport derivata nafte“, ali nije precizirano o kakvim je posudama reč, pa se pretpostavlja da su to kanisteri i druge kante.

Poljoprivrednici sa kojima smo razgovarali ne vide problem u 60 litara, kako kažu mogu da sipaju i više, problem je u ceni.

,,Koliko može da stane toliko i punim. Presipam u šupljeg u prazno. Videćemo šta će biti. Radnik i seljak je stalno ispaštao i ispaštaće“

,, Ja sam sad uložio 150.000 dinara za djubre i gorivo, a moram još da kupim seme i hemiju. Prošle godine je flaša koštala 420 dinara a sad 1.000 din. Ja cu da izdržim jer imam inostranu penziju ali onaj ko nema neće. U moje selo ima oko 40 traktora ali 20 njih ne može da upali jer nemaju da kupe gorivo.“

Cena goriva koja je trenutno na snazi:

Evrodizel- 187,2 din/l

Benzin BMB 95 premium- 176 din/l

Ako želite da budete uvek u toku sa cenama goriva, svakog petka posetite naš portal REGIONALNE.RS i saznajte koja je cena goriva trenutno na snazi!

Izvor: Agromedia



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar