Vest: Raspisan tender za rekonstrukciju Opšte bolnice u Valjevu

Raspisan tender za rekonstrukciju Opšte bolnice u Valjevu

Raspisan tender za rekonstrukciju Opšte bolnice u Valjevu

U okviru projekta arhitekture potrebno je poboljšati postojeću funkcionalnu organizaciju delimičnom reorganizacijom postojećih i formiranjem novih celina.

Opšta bolnica u Valjevu raspisala je na Portalu javnih nabavki tender za izradu urbanističkog projekta i idejnog rešenja izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije te zdravstvene ustanove, odnosno u njenom delu koji se nalazi u Pasterovoj 23.

Program intervencija podrazumeva rekonstrukciju postojećih objekata u skladu sa novim standardima i planiranim funkcijama, dogradnju postojećih objekata bolnice (Hirurški blok, Rehabilitacioni centar, Ruska bolnica), kao i izgradnju novih – "Dijagnostika i Poliklinika" i "Psihijatrija".

Pored toga, rekonstrukcijom je potrebno obuhvatiti i spoljne površine kompleksa, uključujući prilaze, staze i zelene površine.

Poboljšanje postojeće funkcionalne organizacije

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, kompleks bolnice se razvijao u periodu od nekoliko decenija, što je uzrokovalo oblikovnu i stilsku neujednačenost objekata.

Stoga, dodaje se, rekonstrukcija sedam objekata i dogradnja i izgradnja novih objekata treba da bude planirana, projektovana i izvedena tako da ceo kompleks čini jedinstvenu urbanističku i arhitektonsku celinu.

Rekonstrukcija pored preostalih objekata treba da obuhvati i objekat portirnice, kao i eventualno neki drugi objekat za kojim se ukaže potreba radi boljeg organizovanja rada kompleksa.

U okviru projekta arhitekture potrebno je poboljšati postojeću funkcionalnu organizaciju bolnice delimičnom reorganizacijom postojećih i formiranjem novih funkcionalnih celina.

Raspisan tender za rekonstrukciju Opšte bolnice u Valjevu-0

Konkretno, u okviru projekta treba razmotriti mogućnost dogradnje objekata broj 21, 22, 23 i 24, kao i objekta 5, tako da se formiraju nove funkcionalne celine u skladu sa konceptualnim rešenjem u okviru projektnog zadatka.

U okviru Urbanističkog projekta treba razmotriti mogućnost preseljenja objekta Psihijatrije sa druge lokacije u predmetni kompleks, a osim toga, objekat u kojem se trenutno nalazi Ruska bolnica treba predvideti za administrativne kancelarije bolnice.

S obzirom na to da bolnicu koriste pacijenti koji imaju poteškoća sa kretanjem, u okviru projekta posebnu pažnju treba obratiti na pristupačnost objekata za osobe u invalidskim kolicima, u skladu sa relevantnim važećim propisima Republike Srbije.

Fazna realizacija projekta

Prilikom planirane rekonstrukcije i izgradnje novih objekata bolnice neophodno je da se projektnom dokumentacijom isplaniraju i predvide minimalni uslovi rada bolnice tokom izvođenja radova.

"Sva tehnološka rešenja moraju odmah sagledati kompletan kompleks bolnice i predvideti potrebe preseljenja i funkcionisanja bolnice u toku izgradnje i rekonstrukcije" – navodi se u dokumentaciji, čiji je predmet i predlog faznosti sa planom funkcionisanja bolnice tokom realizacije projekta.

Procenjena vrednost ove javne nabavke iznosi 29.166.666,67 dinara, a rok za podnošenje ponuda ili prijava je 7. jul 2022. godine u 12.00 časova.

(Izvor: gradnja.rs

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar