Vest: Saradnja grada Valjeva sa Pokretom za decu "Tri plus"

Saradnja grada Valjeva sa Pokretom za decu "Tri plus"

Saradnja grada Valjeva sa Pokretom za decu

Grad Valjevo će pored jednokratne pomoći za svako prvorođeno dete i besplatnih udžbenika za đake prvake, uvesti još značajnih pogodnosti u oblasti socijalne politike. Te pogodnosti će se odnositi na podršku majkama sa troje ili više deci, a biće realizovane u organizaciji Pokreta za decu „Tri plus“ i lokalnih samouprava.

„Grad Valjevo će potpisati ugovor o saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus“ iz Čačka. Sve majke sa troje i više dece će ovim članstvom dobiti posebnu karticu i katalog objekata u svim delatnostima sa popustima, za kupovinu proizvoda navedenih u katalogu. Popusti će se kretati od 10 do 50 % u zavisnosti od pravnog subjekta, a neke stvari će biti i potpuno besplatne“, naglasio je Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku.

Takođe, sva javna preduzeća i ustanove kulture i sporta će ovim članstvom omogućiti određene pogodnosti, a potpisivanje ovog ugovora je predviđeno do kraja februara ove godine.

„Potpisivanjem ugovora o saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus“, šaljemo jasnu poruku da grad Valjevo neće dozvoliti da bela kuga pobedi, a to se neće desiti ukoliko se broj dece povećava. Takođe, ovo je poruka i bračnim parovima koji žele da prošire svoju porodicu da imaju podršku svog grada, kao što imaju i novim merama finansijske podrške od strane Republike Srbije. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nedavno je saopštio da će jednokratna pomoć podrške roditeljima iznositi 300.000 dinara za svako prvo dete, ali i ostale finansijske mere za drugo, treće i svako naredno dete“, rekao je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar