Vest: Sjajan meč dva Spartaka, pripao domaćinu iz Ljiga.

Sjajan meč dva Spartaka, pripao domaćinu iz Ljiga.

Sjajan meč dva Spartaka, pripao domaćinu iz Ljiga.

Sjajnu odbojku priredili su u petak uveče odbojkaši dva Spartaka, a posle skoro 150 minuta borbe pobedu je izvojevao tim iz Ljiga sa 3:2 u setovima (29:27; 23:25; 27:29; 25:21 i 15:8). Subotičani su doputovali na meč poslednjeg kola ligaškog dela prvenstva kao drugoplasirana ekipa na tabeli i sa epitetom najprijatnijeg ovosezonskog iznenađenja u Superligi. Domaćin je, posle obezbeđenog opstanka, imao veliki motiv jer im se u slučaju pobede smešilo četvrtfinale sa Zvezdom.

Oko 300 gledalaca videlo je pregršt lepih akcija i poena, preokret Subotičana, pa preokret Ljižana, neizvesne završnice prva tri seta i na kraju furiozan peti set domaćina.

Najavljivali su igrači Spartaka iz Ljiga da će dati sve od sebe da pobede favorita iz Subotice i upravo su njihov motiv i želju navijači nagradili fenomenalnom podrškom. Koliko su domaći odbojkaši verovali u pobedu najbolje govori čenjenica da su posle tri iscrpljujuća seta na razliku imali rezultatski zaostatak, ali su i posle toga zadržali koncentraciju i, kako je utakmica odmicala, podizali nivo igre. Na drugoj strani gosti su vremenom posustajali i gubili ritam, pa je izjednačenje bilo logičan epilog četvrtog perioda igre. Odlučujući peti set bio je od starta pod kontrolom Ljižana koji su poput vihora prosto oduvali protivnika čija igra je doživela potpuni krah.

Iz mnogo razloga večerašnja pobeda Spartaka iz Ljiga je velika. Skoro da ne postoji peh koji u poslednja dva meseca nije zadesio četu Nenada Kepe Kovačevića. Uz povrede i koronu koje su desetkovale ekipu u većem delu zimskih priprema, ljiški tim je jedini u čijim redovima nema stranaca, a budžet je daleko najskromniji u odnosu na sve druge ekipe, pa i subotički Spartak.

Pošto ekipa Takova nije uspela da priredi senzaciju sezone i u Beogradu pobedi Zvezdu, automatski to znači da će crveno-beli sredinom marta biti rival Spartaku u četvrfinalnim mečevima za titulu prvaka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar