Vest: Sportske igre mladih: Podrška novom projektu

Sportske igre mladih: Podrška novom projektu

Sportske igre mladih: Podrška novom projektu

Promocija novog serijala emisija pod nazivom „(Ne)uspeh prvaka sa Mariom Stanićem“, čiju produkciju potpisuju Sportske igre mladih i Telekom Srbija, održana je u petak u Beogradu i okupila je veliki broj zvanica iz sportskog, političkog i ekonomskog života.

U serijalu sportskih emisija naći će se životne ispovesti najvećih bivših i sadašnjih sportskih ličnosti sa ovih prostora, koje će, između ostalog, otvoreno i emotivno govoriti o preprekama i padovima na svom sportskom putu, te kako su ih uspeli prevazići, izboriti se sa njima i izgraditi sjajne sportske karijere.

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije, Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Novica Tončev, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda, ambasadori, sportisti i sportski radnici iz celog regiona, prisustvovali su ovom događaju. U ime grada Valjeva, promociji je prisustvovao član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.

Specijalni gost događaja, ali i gost prve emisije serijala, bio je predsednik UEFA-e i UEFA-ine Fondacije za decu, Aleksander Čeferin.

Brojni su bivši sportisti iz Srbije i regiona došli na promociju emisije, među kojima su: Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Dejan Tomašević, Ivan Miljković, Milica Mandić, Aleksandar Kukolj, Ivica Šurjak, Mehmed Baždarević, Dejan Savić, Ivica Šurjak, Joško Jeličić, Dubravko Šimenc, Aljoša Asanović, Stipe Pletikosa, Željko Tanasković, Zoran Bata Mirković, Ivica Tucak, Željko Jerkov…

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Evropi, koja je svoju priču započela sada već davne 1996. godine. Tokom svog postojanja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji povezali su 2 i po miliona dece i mladih i na taj način uticali na brojne generacije. Ove godine u Republici Srbiji Igre će obeležiti 10 godina postojanja, a organizatori su istakli da je ovaj događaj bio sjajan način da Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije započnu svoju jubilarnu godinu. Valjevo je jedan od srpskih gradova gde se uspešno organizuju Sportske igre mladih.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar