Vest: Svečano otvorena izložba „Sveti Nikolaj Srpski – Besede u večnost“

Svečano otvorena izložba „Sveti Nikolaj Srpski – Besede u večnost“

Svečano otvorena izložba „Sveti Nikolaj Srpski – Besede u večnost“
Svečano otvaranje izložbe u čast vladike Nikolaja Velimirovića održano je u sredu, 1. decembra 2021. godine u amfiteatru valjevskog odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Eparhijski odbor za veronauku i Društvo za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva, kreirali su izložbu posvećenu liku i delu vladike Nikolaja Velimirovića povodom tri značajna jubileja – 140 godina od rođenja, 65 godina od upokojenja i 30 godina od prenosa moštiju Svetog vladike Nikolaja u rodni Lelić.

                    

Izložbu je svečano otvorio sekretar odbora za veronauku Dalibor Čkojić, a prisutnima su se obratili i studenti Zorana Milanović i Anđela Simić, dr Mlađen Vićentić, rukovodilac valjevskog odseka Akademije, i dr Vladimir Krivošejev, profesor Akademije, sa poštovanjem ističući značaj i doprinos vladike Nikolaja, kako u duhovnom tako i u diplomatskom i filantropskom smislu, uz poseban osvrt na vezu vladike Nikolaja sa visokim obrazovanjem i značaj čovekoljublja u savremenom okruženju.
Studenti i profesori Akademije u Valjevu izražavaju zahvalnost za postavku izložbe „Sveti Nikolaj Srpski – Besede u večnost“ u prostorijama svog odseka, ističući da se u savremenoj poslovnoj praksi sve više naglašava potreba za razmatranjem osnovnih vrednosti i poslovne etike u svetlu učenja dr Nikolaja Velimirovića.

                        


Izložba na Akademiji će biti otvorena najmanje mesec dana kako bi akademska zajednica i šira javnost upoznala i spoštovala lik i delo vladike Nikolaja Velimirovića.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !






Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar