Vest: U susret 16. sajmu šljiva

U susret 16. sajmu šljiva

U susret 16. sajmu šljiva

Turistička organizacija „Podgorina“ pod pokroviteljstvom Opštine Osečina organizovala je pripremu i najavu predstojećeg 16. Sajma šljiva u Osečini.

Pripremni kadrovi snimljeni su u Selu Osečina u domaćinstvu Zorane Nedić, u baba Desinoj avliji. Sadržaje su medijski ispratili Žika Nikolić i Pantelić produkcija iz Donjih Brezovica.

U kulturno-zabavnom programu učestvovali su Zorana Pavić, estradna umetnica, dramski umetnik Petar Petrović i kolege, etno grupa „Lozice“ i kud „Braća Nedić“.

Nikola Tomić, predsednik opštine Osečina, pozdravio je prisutne i najavio aktivnosti koje će se realizovati u toku sajamskih dana.

„Radno i nestrpljivo iščekujemo dane kada će naša opština biti dobar domaćin brojnim gostima iz zemlje i regiona. Sajam je važan događaj za sve nas. Već 15. godina za redom organizuje se bogat program u čast kraljici voća, blagorodnom plavom blagu. Od aktivnosti bih izdvojio koncert Dragane Mirković, petak 27. avgust, izložbu proizvoda od šljive tokom sva tri sajamska dana, zatim program za decu, svečani defile, šahovski turnir i brojne aktivnosti u kojima će građani moći da uživaju“, izjavio je Tomić.

Dragan Popović, direktor TO „Podgorina“ i Zorica Pavlović, pomoćnik predsednika,  su  u izjavi za medije obrazložili  koji sadržaji će biti realizovani u toku Sajma šljiva. 

„Od  šljiva kao tajnog oružja naših vojnika, pa do važnog srpskog brenda, prošlo je mnogo godina. A ono što je važno da i danas u našem mestu 70 do 80%  stanovništva direktno ili indirektno živi od šljive. Sajamski danu su važni za sve naše građane, to je i prilika da se izlože i prodaju proizvodi i  razmeni iskustvo. U pripremi sajma rukovodili smo se zajedničkim ciljem da naše mesto predstavimo domaćinski i dostojanstveno. Zahvaljujući organizacionom odboru, izdvojili smo najvrednije i najznačajnije aktivnosti. Sajam šljiva je događaj za sve generacije i upravo tako je i osmišljen. Tradicionalnim potpaljivanjem sušare, 26. avgusta,  biće započete sajamske svečanosti, zatim nastup kulturno-umetničkih društava i izvođača narodne muzike. Svečano otvaranje predviđeno je za 27.avgust u 13. časova, izložbe, zlatne ruke, domaći proizvodi i radinosti u dvorištu biblioteke, takmičenje zdravičara. U večernjim satima program za najmlađe, maskenbal, zatim koncert Dragane Mirković. U subotu će biti organizovano predavanje za pčelare, svečani defile koji će otvoriti kraljica šljive, kulturno-zabavni program učesnika defilea,  takmičenje u obaranju ruke, veče sa di-džejom. Nedelja će započeti šahovskim turnirom i proglašenjem pobednika jakih alkoholnih pića. Ovo je samo deo bogatog programa.“, rečeno je u izjavi za medije.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar