Vest: Ubljanke posle maratona u finalu plej-ofa

Ubljanke posle maratona u finalu plej-ofa

Ubljanke posle maratona u finalu plej-ofa

Odbojkašice Uba plasirale su se u finale plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Ubljanke su večeras, u Lajkovcu, posle velike borbe nadigrale Železničar sa 3:2, po setovima 25:22, 25:17, 14:25, 21:25 i 22:20.

Aktuelni šampion Superlige se posle dva prokockana seta i velike borbe u petom delu igre plasirao u finale i zakazao duel sa Crvenom zvezdom.

Ub je nakon izjednačenog starta i rezultata 3:3, napravio seriju od 4:0 i stigao je do lepe prednosti. Ipak, Lajkovčankama nije dugo trebalo da se vrate u igru, pošto su one ovog puta bile te koje su dominirale i povele su sa 8:7. U nastavku se igralo poprilično izjednačeno, da bi pri rezultatu 17:16 u korist domaćina, Ubljanke ubacile u petu brzinu i vezale sedam poena, za veliku zalihu. Pokušao je Železničar do kraja ovog perioda da se vrati u igru, ali je Ub bio dovoljno koncentrisan i sačuvao je stečenu prednost.

Ubljanke posle maratona u finalu plej-ofa-0

Aktuelni šampion Superlige je od samog početka drugog dela igre nametnuo svoj ritam i poveo je sa 9:5. Nastavile su izabranice Marijane Boričić sa sjajnom igrom i u daljem toku seta, i pored činjenice da su Lajkovčanke sve vreme pokušavale da se približe rivalu. Međutim, Ubljanke nisu podlegle pritisku, već su zaslugom čitave ekipe gradile svoje vođstvo i polako otvarale vrata finalu. Tačku na ovaj set stavila je Ljubica Kecman sjajnim as-servisom.

Bilo je jasno Branku Kovačeviću i njegovim izabranicama da u trećem setu mora da se zaigra mnogo bolje, kako bi domaća ekipa ostala u igri. Ub je fizički pao, što su Lajkovčanke itekako umele da iskoriste i rezultatski se vrate u meč. Železničar je tokom čitavog seta dominirao u svim segmentima igre, posebno kada je blok u pitanju.

Na početku četvrtog perioda vodila se izjednačena borba. Pri rezultatu 12:12, Železničar je vezao tri poena i prešao u vođstvo. Pokušavale su odbojkašice Uba da izjednače i bile su na poen zaostatka da to i ostvare. Ipak, uspele su Lajkovčanke serijom poena da se izbore za tri set lopte i greškom gostujuće ekipe domogle su se petog odlučujućeg seta.

U taj-brejku igre se smenjivalo vođstvo do sredine seta, a onda je usledila igre poen za poen i sama završnica je dostigla veliku neizvesnost. Obe ekipe su letele po terenu i davale svoj maksimum kako bi stigle do trijumfa. Spasio je Ub tri meč lopte, a zatim je iskoristio svoju šestu. Ovom pobedom Ubljanke su se plasirale u finale, gde će imati priliku da brane titulu osvojenu prošle godine.

Kapiten Uba, Ljiljana Ranković, čestitala je Železničaru na sjajnoj igri i borbi: "Očekivale smo težak meč na njihovom terenu. Ostaje žal za dva izgubljena seta, mogle smo da završimo na laganiji način. Lajkovčanke su pružile otpor i peti set je bio fenomenalan. To je jedna sjajna ekipa sa dosta mladih devojaka koje zaslužuju da budu u reprezentaciji. Nekad jednostavno treba imati sreće. Mi smo prošle u finale, što je i bio cilj od početka sezone" - rekla je Ranković.

Ubljanke posle maratona u finalu plej-ofa-1

Trener Ubljanki, Marijana Boričić, čestitala je svojim devojkama i protivničkoj ekipi koja je još jednom pokazala talenat. Smatra da je njena ekipa iskusnija i da je zasluženo došla do trijumfa: "Sigurno da je bila jedna teška utakmica i kada smo vodile 2:0 očekivala sam da može da se produži i da vrate početnu postavu. Atmosfera je bila neviđena i teško je bilo igrati konstantno na visokom nivou. Mnogo mi je drago što smo uspeli, s obzirom da je cela sezona bila sa dosta uspona i padova. Ipak, ostvarili smo zacrtano“ – zaključila je Marijana.

Najefikasnije na večerašnjem meču u timu Uba bile su kapiten Ljiljana Ranković i Slađana Erić sa 17, dok se u Železničaru najviše istakla Aleksandra Uzelac sa 24 poena. Početak finalne serije između Uba i Crvene zvezde na programu je u nedelju, a prva utakmica će se odigrati u Beogradu.

Izvor i foto: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar