Vest: Učenici OŠ „Milan Munjas“ Ub pobednici finala „Pravoslavne slagalice“

Učenici OŠ „Milan Munjas“ Ub pobednici finala „Pravoslavne slagalice“

Učenici OŠ „Milan Munjas“ Ub pobednici finala „Pravoslavne slagalice“

Marija Dudić, Ružica Panić i Miljan Stanojević, učenici Osnovne škole „Milan Munjas“ iz Uba, članovi ekipe „Pasha“, pobednici su finalnog eparhijskog takmičenja u kvizu znanja „Pravoslavna slagalica“, koje je održano u Holu Centra za kulturu, sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa valjevskog G. Isihija.

Za uspešan nastup na takmičenju zasluge pripadaju i njihovim veroučiteljima svešteniku Stefanu Radovanoviću i Rastku Alimpijeviću. Drugo mesto osvojila je ekipa „Serafimi“ OŠ „Milan Rakić“ Mionica, dok je trećeplasirana ekipa „Emanuil“ OŠ „Posavski partizani“ iz Obrenovca.

Pored njih, sjajno znanje iz veronauke kroz igre slova, brojki, reči i asocijacije, kakve sadrži popularni televizijski format Javnog servisa Srbije, pokazali su i ekipa „Anđeli“ OŠ „Sestre Ilić“ Valjevo“, „Heruvimi“ OŠ „Sveti Sava“ iz Popučaka i ekipa „Agape“, sačinjena od učenika OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka. Kako je ova godina, godina jubileja manastira Pustinja- 400. godišnjica živopisa ove svetinje, ambijent Hola bio je ukrašen fotografijama njenih fresaka, a među zadatke i pitanja autor kviza đakon Dragan Stanojević uvrstio je i ona tematski vezana za drevnu svetinju valjevskog kraja.

Učenici OŠ „Milan Munjas“ Ub pobednici finala „Pravoslavne slagalice“-0

Kroz igre učenike su na vrlo zanimljiv i maštovit način vodili popularni mladi glumci Strahinja Blažić i Maja Lukić, potpomognuti učenicima Valjevske gimnazije Sofijom Nenadović i Petrom Uskokovićem. U umetničkom delu programa nastupili su muzički umetnici Nena Jelača (harfa i vokal), Damjan Tošić (frula) i Dimitrije Čolić (truba), dok je gitarista Luka Jovanović svojim izvođenjem pružao podršku takmičarima za vreme trajanja igara.

Kao i ranijih godina, takmičenje je otvoreno zajedničkim kazivanjem molitve „Oče naš“, a kao izaslanik Episkopa valjevskog G. Isihija učesnike i publiku blagoslovio je arhijerejski zamenik protonamesnik Filip Jakovljević. Nagrade, u vidu slušalica, blutut zvučnika i tablet računara- darova firme „Publik“ iz Valjeva, uručio je sekretar Eparhijskog odbora za veronauku jerej Jovan Novitović. Uz čestitke pobednicima iz Uba, manifestacija je završena zajedničkim fotografisanjem i željom da se naredne godine ponovo svi okupe ovim lepim povodom.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar