Vest: Učešće Akademije na Tešnjarskim večerima

Učešće Akademije na Tešnjarskim večerima

Učešće Akademije na Tešnjarskim večerima

Tokom trajanja ovogodišnjih, 34. Tešnjarskih večeri, valjevski odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, koji se aktivno uključio u realizaciju programa tradicionalnog gradskog letnjeg festivala, bio je domaćin tri javne tribine posvećene radu žena iz ruralnih oblasti, onjlajn kupovini i konjičkoj industriji.

„Živimo u ovom gradu i zajedno pratimo dešavanja, deo smo lokalne zajednice i okruženja u kome postojimo. Smatrali smo da treba da se uključimo u dešavanja na Tešnjarskim večerima i na taj način se prikažemo našim sugrađanima i posetiocima koji dolaze u Valjevo sa onim po čemu smo mi prepoznatljivi”, istakla je naša profesorka dr Kosana Vićentijević razlog za učešće Akademije na Tešnjarskim večerima.

Javno predavanje na temu „Žene iz ruralnih oblasti – u korak sa digitalizacijom’’ organizovano je u saradnji sa Udruženjem za ekonomsko osnaživanje žena „Žem”, a ženama koje se bave poljoprivredom Akademija pomaže da se digitalno opismene i unaprede svoje poslovanje. Na sledećoj tribini naši studenti i profesori prezentovali su rezultate istraživačkog projekta „Onjaln kupovina u novonastaloj situaciji izazvanoj pandemijom Kovid-19”, koji je sproveden na teritoriji Kolubarskog okruga.

Konačno, u saradnji sa Konjičkim klubom „Lastin put”, organizovana je panel diskusija na temu “Konjička industrija u savremenom ekonomskom okruženju”. Podsećajući na bogatu istoriju konjičkog sporta u Valjevu, učesnici su ukazali na velike potencijale za razvoj konjarstva u valjevskom kraju, а, kako je rečeno, Akademija sa svojim profesorima i studentima može da dâ naučni i profesionalni doprinos njegovom razvoju.

O programima organizovanim u našoj ustanovi izvestio je i ovogodišnji „Tešnjarski glasonoša”.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(vipos.edu.rs)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar