Vest: Ultra trail Stara Planina 2022

Ultra trail Stara Planina 2022

Ultra trail Stara Planina 2022
Bojan Aleksic iz lajkovačkog planinarskog društva "Ćira" u izuzetno jakoj konkurenciji po lošim vremenskim uslovima zauzeo je odlično peto mesto na najtežoj stazi sky race Dupljak.
 
9. Ultra trail Stara planina (Ultra Kleka) održan  je u periodu od 10. do 12. juna 2022. godine, na Staroj planini, u organizacji Saveza ekstremnih sportova Srbije.
 
Skajraning takmičenje na Staroj planini predstavlja nezaobilazan događaj u svetu planinskog trčanja koji svake godine privlači sve veći broj učesnika iz svih delova sveta.
 
Skajraning podrazumeva trčanje na planinskim vrhovima i neuređenim terenima, tehničkim deonicama i vertikalama. Ultra trail Stara planina - Ultra Kleka je treća trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore.
 
Sky Race Dupljak 
 
Najteža trka, sa ozbiljnim terenom i usponima. Pravi sky race sa deonicama gde se ne može drugačije nego 4×4. Tehničke deonice, dugi usponi. Ukupno 33,6 km sa 2.300 m uspona i spusta. Start je planiran za 11. jun (subota) 2022. godine sa Jabučkog ravništa (Gondola) u 8 časova ujutru, sat vremena nakon trka na 64 i 99 km.
 
Programom Ultra traila Stara planina predviđeno je održavanje sledećih trka:
Ultra trail Midžor
Ultra trail Kopren
Sky Race Dupljak


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar