Vest: Vrelo i ove godine domaćin karavana radosti i prijateljstva

Vrelo i ove godine domaćin karavana radosti i prijateljstva

Vrelo i ove godine domaćin karavana radosti i prijateljstva

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u nedelju 12. juna stiže u Vrelo. Biće to treće druženje Igara i dece Vrela i okoline.

Na terenima FK "Vrelo" održaće se turnir u malom fudbalu u kategoriji 2011. godište i mlađi, Coca Cola kup za dečake i devojčice 2006. godište i mlađi, kao i trka na 60 metara. Najbolji u ovim disciplinama biće učesnici Regionalnog finala koje se 16. juna održava u Petrvocu na Mlavi. Najbolji SIMOVCI iz Srbije ove godine družiće se na Državnom finalu od 4. do 10. jula u Vrnjačkoj banji. Tradicionalno, velika Međunarodna završnica za decu iz sve tri zemlje učesnice Igara, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiji, održaće se sredinom avgusta u Splitu. 

Pored sporta, ovoga puta, druženje SIMOVACA obeležiće i teme vezane za ekologiju. O zaštiti životne sredine i o uticaju svakog pojedinca u održivom razvoju, govoriće se u okviru ekološke radionice "Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu". 

Iz Vrela pozivaju svu decu koja vole da se bave sportom i da se druže da budu njihovi gosti. Sva takmičenja počinju u 10 časova. Domaćini kažu da će se potruditi da ambasador Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, proslavljeni fudbaler iz Vrela, Nemanja Matić,i ovoga puta bude ponosan na ono što će deca iz Vrela pokazati na sportskom terenu, ali i van njega.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar