Vest: Vrlo aktivni planinari

Vrlo aktivni planinari

Vrlo aktivni planinari

U poslednjih mesec dana planinari PSD „Ćira“ bili su na vrlo atraktivnim lokacijama, kao što su Durmitor, Stara planina, Povlen, Cer i Đeravica.

Od 21. do 25. jula 22 članova društva boravili su na Durmitoru, gde su se popeli na devet vrhova visokih preko 2.000 metara: Savn kuk, Šljeme, Milošev tok, Obla galava, Bobotov kuk, Bezimeni vrh, Crvenu gredu, Veliki međed i Mali međed. Ovome treba dodati fascinantan podatak da se najmlađi učesnik Mihailo Radivojević sa samo 5,5 godina popeo na Savin kuk i Crvenu gredu. Na republičkoj planinarskoj akciji na Povlenu 24. i 25. jula učestvovalo je 20 šlanova „Ćire“, pri čemu je Vladimir Jevtić realizovao kampovanje sa trinaestoro dece, uz pešačenje na stazi.

Na republičkoj akciji na Staroj planini bilo je 19 lajkovačkih planinara koji su izveli uspon na Dupljak i Midžor visok preko 2.000 metara, obišli vodopad Bigar, vidikovac Kozji kamen, kao i crkvu Svetog Petra i Pavla u Rsovcima.

U akciji „Tragom drugog prekobrojnog puka“ na planini Cer 15. avgusta učestvovalo je 10 članova, koji su odali počast junacima Cerske bitke.

Veliki podvig postigla su dva planinara iz Lajkovca koji su se 17. avgusta popeli na Đeravicu, drugi vrh Srbije – 2.656 metara. Tom prilikom prešli su 24 kilometra sa preko 1.000 metara kumulativnog uspona i silaska.

Po planu republičkih akcija 11. septembra će biti organizovan „Dan pešačenja u Srbiji“, pa neumorni planinari lajkovačkog „Ćire“ pozivaju sugrađane da im se pridruže u ovoj značajnoj promotivnoj akciji.



Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar