Vest: Zaštita od vukova

Zaštita od vukova

Zaštita od vukova
U vreme pandemije i naporima da se očuva zdravlje stanovništva, meštani sela Carina suočili su se sa još jednom nevoljom. Predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić obišao je Mesnu zajednicu Carina i domaćinstva u kojima su vukovi naneli štetu. Nedavno je čopor od 5 vukova napao stado ovaca u tri domaćinstva na prostoru ovog sela. Uz pričinjenu veliku materijalnu štetu, naneta je nemerljiva briga i strah stanovništvu koje živi na ovim prostorima.

 Zaštita od vukova-0

Sudeći po priči meštana, strah i bojazan za sigurnim životom zaista su dovedeni u pitanje. O opasnosti koja je zadesila stado, domaćine su upozorile komšije dozivanjem. Otežavajuća okolnost bila je magla koja je prekrila selo toga dana.

Stado ovaca od čopora vukova spasili su stanovnici glasnom vikom, ali za dve ovce bilo je kasno. Ista situacija se desila pre dvadesetak dana, takođe na teritoriji sela Carine u zaseoku Mirčetići, gde je po rečima meštana ovog zaseoka pričinjena još veća šteta domaćinima.
Kako su rekli stariji meštani, 2006. godine se pojavio jedan vuk i tad nije učinjena šteta, a pre toga 50 godina su takođe dolazili u selo.

Sednici Opštinskog veća prisustvovao je i dr Igor Rabat, direktor Veterinarske stanice u Peckoj, koji je predsednika Tomića i članove Veća detaljno upoznao sa događajima koji su se desili i opasnosti koja može naneti još veću štetu u toku zime.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !  

(osečinainfo)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar