Vest: Završen sportski teren u parku

Završen sportski teren u parku

Završen sportski teren u parku

Košarkaški teren u parku Pećina je rekonstruisan i već mesec dana ljubitelji basketa imaju prilike da isprobaju kvalitet ovog terena.

Ministarstvo omladine i sporta je finansiralo izgradnju podloge i postavljanje koševa još 2019. godine, ali završetak rekonstrukcije u potpunosti je finansirao grad Valjevo.

Završen sportski teren u parku-0

Izgrađene su tribine, postavljene solarna rasveta, ograda, asfaltiran je put od terena do staze. Vrednost radova je oko osam miliona dinara, a radove je izvelo preduzeće „Kej“.

Član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković je zadovoljan što su završeni radovi na terenu, koji je jedan od simbola Valjeva:

„Nesumnjiv je značaj sportskih terena, ali rekonstrukcija upravo ovog terena na Pećini, od velikog je i emotivnog značaja za Valjevce. Generacije su stasavale na njemu, a s obzirom na to Valjevo ima značajnu košarkašku tradiciju, siguran sam da će na ovom terenu svoje prve sportske korake praviti i neki novi košarkaški asovi“, rekao je Mišković.

Završen sportski teren u parku-1

Izgradnjom trim staze u parku, nedavnom sadnjom 250 stabala drveća, nastavlja se uređenje najvećeg gradskog parka. Na Valjevcima je da čuvaju svoj park i uživaju u njegovoj lepoti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar