Vest: 40. Valjevski džez fest od 16. do 18. maja

40. Valjevski džez fest od 16. do 18. maja

40. Valjevski džez fest od 16. do 18. maja

U Valjevu će se od 16. do 18. maja održati 40. Džez fest. Prema rečima umetničkog direktora Festivala i frontmena grupe „Neverne bebe“ Milana Đurđevića, ovaj jubilarni festival ima za cilj da prevaziđe lokalne okvire i lokalne granice.

U Omni centru će 16. maja od 21 čas biti održan koncert jedne od najvećih zvezda džez muzike Đina Vanelija. Potom će 17. maja na Trgu Desanke Maksmović nastupiti Slobodan Dragović i njegov kvintet, jedan od najperspektivnijih mladih pijanista i valjevske grupe „Mehanički balet“ i „Mreža“.

Na istom mestu, na Trgu Desanke Maskimović će 18. maja od 21 čas nastupati Big bend RTS-a sa Urošem Perićem i izvešće reperoar Rej Čarlsa. Te večeri nastupiće i valjevski bendovi „Peđa Pilot Bluz Bend“ i „Mjuzikal doktors“.

„Za ovih sedam godina koliko sam ovde, pokušao sam da napravim jedan iskorak po pitanju shvatanja šta džez festival treba da donese. A to je potpuno otvaranje, jer ako ostanemo zatvoreni, onda ćemo ući u slepu ulicu i to nema perspektivu. U tom smilu, 40. Valjevski džez fest otvara svoja vrata jednoj internacionalnoj zvezdi Đinu Vaneliju, džez ikoni u svetu“, najavio je Đurđević.

Prema rečima Milana Đurđevića, generacije su rasle uz Vanelijevu muziku, a sada se ostvaruje san da će Đino Vaneli pored Amsterdama, Kopenhagena i Ciriha, svirati i u Valjevu.

„Prvi put sa ponosom mogu da kažem da Valjevo ima internacionalni džez festival, a to je sve bilo moguće zahvaljujući podršci Grada Valjeva, Ministarstva kulture, SOKOJ-a i donatora. Po mom subjektivnom osećaju, mislim da će Vanelijev koncert biti jedan od najboljih koncerata koji će se ikad desiti ovde. Interesovanje za ovaj koncert prevazilazi naše kapacitete i imamo još malo karata, pa je ovo poziv da oni koji žele da dođu na koncert, budu brzi i kupe što pre karte“.

Prema rečima organizatora, interesovanje za ovogodišnji festival iskazali su brojni gosti iz regiona i Evrope, pa se očekuje da Valjevo iduće nedelje bude centar kulture.

Prijatelji ovogodišnjeg Festivala, pored Grada Valjeva su Ministarstvo kulture, SOKOJ, kompanije „Gejt“, „DS Smit“, „Enel“, „Blist“, „King komerc“ i „Valjevska pivara“.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar