Vest: Akcija OS Srbije i OK Spartak - "Moj prvi smeč" u Ljig-u

Akcija OS Srbije i OK Spartak - "Moj prvi smeč" u Ljig-u

Akcija OS Srbije i OK Spartak -

Odbojkaški klub „Spartak" priključio se projektu nacionalnog Saveza „Moj prvi smeč" Cilj ove akcije je omasovljenje mlađih muških kategorija u svim klubovima koji imaju mogućnost da pokrenu ili unaprede rad sa dečacima zainteresovanim za igru na mreži.

„Projekat je besplatan za polaznike i finansira se iz budžeta Odbojkaškog saveza Srbije, kaže trener Marko Simić. Muška odbojka je trenutno u celoj Srbiji u deficitu sa mlađim kategorijama i Ljig je samo jedna od sredina gde se realizuje ova akcija. Pozivam sve dečake iz našeg mesta i okoline, pre svega osnovce, da dođu u salu i priključe se treninzima koje realizuje Odbojkaški klub Spartak. Takođe, apelujem na kolege iz okruženja da se uključe u realizaciju ovog projekta kako bi što veći broj dečaka motivisali da se bave odbojkom, ističe nekadašnji igrač ljiškog kluba, član generacije koja se u sezoni 2008/09 po prvi put u istoriji Spartaka plasirala u Superligu.

Kada je 2001. godine klub bio pred gašenjem, formirana je uprava čija je prva odluka bila da se pokrene škola odbojke, odnosno formiraju mlađe kategorije. Rad na duže staze doneo je rezultate narednih godina. Najpre je Milan Perić sa kadetskom reprezentacijom osvojio titulu svetskog prvaka, zatim je u odbojkašku „orbitu" uzleteo aktuelni reprezentativac Srbije Marko Ivović, a kruna je bila plasman Spartaka u elitni rang.

Pre samo nekoliko godina, pod vođstvom trenera Bogdana Veličkovića, ljiški klub se okitio titulom državnog prvaka u pionirskoj konkurenciji. Od 2009.godine Spartak samo dve sezone nije igrao u društvu najboljih, ali je prekinut kontinuitet dobrih rezultata mlađih kategorija.

Akcija „Moj prvi smeč" stiže u pravom trenutku. Sredini poput Ljiga, koji ima dugu i bogatu odbojkašku tradiciju, Savez je ovim projektom dao veliki „vetar u leđa".



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar